Koronavírus - 12.05.2020 09:41

TENTO večer mohol zmeniť športový svet. Schyľovalo sa k bitke medzi Tysonom a Jordanom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: internewscast/idnes/huste

Kde bolo, tam bolo, v decembri 1988 na oslave narodenín futbalistu Chicaga Bears Richarda Denta prebiehala bujará oslava s hosťami, ktorých čakala veľká budúcnosť. Stretli sa tam aj boxer Mike Tyson a basketbalista Michael Jordan.

Spájala ich žena. Herečka Robin Givensová.  Tyson zapíjal rozchod s touto bývalou manželkou, Jordan s ňou ešte pred ich manželstvom chodil. Takýto trojuholník opitých silných chlapov vytáča. A tak sa o tri roky mladší Mike začal navážať do Michaela. Celú záležitosť opísal Tysonov manažér Rory Holloway vo svojej knižke Taming the Beast: The Untold Story of Team Tyson.

„Kričal, že Jordanovi nakope riť. Michael sa tváril, akoby videl ducha. Bolo jasné, že chce vstať a ujsť. Bol to vážne cirkus," opisuje Holloway. Na jednej strane 198 centimetrov a 98 kilogramov. Michael Jordan. Na druhej strane 178 centimetrov a 99 kilogramov. Mike Tyson. Jasná výšková prevaha, ale ktorý dlháň by s ním menil v danej chvíli? 

Pribúdajúcimi drinkami sa schyľovalo k bitke, ktorá mohla zmeniť športový svet.  Predstavte si to. Žiadny Last Dance. Žiadny titul z NBA pre Chicago Bulls, nieto ešte šesť. Žiadna nálepka najlepšieho basketbalistu histórie a obrovské peniaze zo zmluvy s Nike. Tyson mohol túto slávnu niť prestrihnúť a poslať sa do väzenia o pár rokov skôr. 

A čo na túto pasáž z knižky tvrdí basketbalová ikona? Jordan nevyužil šancu od denníka Chicago Tribune vyjadriť sa k incidentu.