Koronavírus - 12.05.2020 15:30

Slovan po dvoch mesiacoch opäť trénoval. Už aj s Weissom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Po viac ako dvoch mesiacoch ožilo bratislavské Tehelné pole opäť futbalom. Aj keď zatiaľ iba v tréningovej podobe. Na vynovenom štadióne sa v utorok hráči Slovana Bratislava stretli počas vynútenej prestávky spôsobenej koronakrízou vôbec po prvý raz. Tréningovú jednotku absolvoval aj Vladimír Weiss ml., ktorý posilnil lídra tabuľky a úradujúceho majstra Fortuna ligy ešte pred marcovým prerušením súťaže. Vzhľadom na príslušné opatrenia slovenskej vlády v súvislosti s pandémiou koronavírusu hráči trénovali vo viacerých skupinkách. Neskôr počas rozhovorov im nechýbali na tvárach rúška.

"Som rád, že hráči opäť môžu precítiť atmosféru tréningu. Futbal robíme preto, lebo ho máme radi. Aj ja som vďačný, že som sa opäť dostal na ihrisko. My, členovia realizačného tímu, sme tam boli celý deň, lebo hráči trénovali v troch skupinách, ale užívali sme si to," uviedol tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml., cituje ho na videu facebookový profil ŠK Slovan.

Špeciálnou postavou utorkového tréningu bol Vladimír Weiss ml., ktorému koronavírusová pauza padla vhod v tom zmysle, že sa mohol dať dokopy po zranení. Účastník MS 2010 aj ME 2016 sa po rokoch strávených v zahraničí chcel v tridsiatke vrátiť domov, aj preto uprednostnil ponuku Slovana Bratislava. Momentálne stále nie je zdravotne úplne v poriadku, ale jeho stav sa zlepšil. "Využil som tento čas, aby som mohol byť úplne fit. Už konečne trénujem s mužstvom a začiatkom júna by som mohol byť pripravený nastúpiť na časť zápasu," uviedol Vladimír Weiss ml.

Koncom tohto týždňa sa rozbieha nemecká I. bundesliga, na obzore je reštart českej aj rakúskej najvyššej súťaže. Dobre to vyzerá s pokračovaním futbalu v Španielsku či ďalších krajinách. Na Slovensku hovorí najoptimistickejšia verzia o opätovnom futbalovom začiatku 6. júna. Slovanisti veria, že to tak aj bude.

"Verím, že ak sa začne hrať v najväčších európskych ligách, nevidím dôvod nato, aby sme nepokračovali aj na Slovensku. Situácia u nás doma možno nebola až taká zlá ako v ostatných krajinách," myslí si Weiss ml.. Brankár Slovana Dominik Greif má podobný názor: "Opatrenia sa uvoľňujú ešte skôr ako sa predpokladalo, som stopercentne presvedčený, že sa začne hrať." Do tretice aj tréner Kozák ml. je optimista: "Verím, že 6. jún sa potvrdí a pripravujeme sa tak, aby sme boli čo najlepšie pripravení."

Pred vynúteným prerušením sezóny Slovan Bratislava viedol tabuľku Fortuna ligy skupiny o titul s náskokom 10 bodov pred MŠK Žilina. Tretia Dunajská Streda zaostávala už o 17 bodov a štvrtá Trnava o 25. V skupine o udržanie je na čele AS Trenčín o bod pred Zlatými Moravcami. Posledný aktuálne je nováčik FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. O tri body viac má predposledný FC Nitra.