Koronavírus - 15.05.2020 10:33

Tréner Augsburgu porušil karanténu! Trest za nákup zubnej kefky

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita, huste.tv

Jedno z nevyhnutných opatrení pred opätovným začiatkom nemeckej najvyššej futbalovej súťaže bola 7-dňová karanténa pre všetkých bundesligistov. Tí sa spravidla utiahli do hotelov alebo svojich školiacich stredísk, kde bez prítomnosti osôb zvonka spoločne trávili chvíle pred sobotňajším reštartom ostro sledovanej súťaže.

Toto nariadenie podcenil tréner FC Augsburg Heiko Herrlich, ktorého drobný výlet do supermarketu vyšiel draho - dostal zákaz viesť mužstvo v sobotňajšom domácom zápase proti Wolfsburgu.

"Dochádzala mi zubná pasta aj pleťový krém. Preto som v tréningovej rovnošate navštívil najbližší supermarket. Ospravedlňujem sa za to. Uvedomujem si, že som porušil pravidlá a nie som modelový príklad pre hráčov ani verejnosť," kajal sa Herrlich na tlačovej konferencii.

Pre 48-ročného niekdajšieho dlhoročného hráča Borussie Dortmund mal byť sobotňajší duel prvý na trénerskej lavičke Augsburgu. Momentálne štrnásty tím tabuľky ho angažoval iba v marci tohto roku. Herrlich pridal aj informácie o tom, že jeho "nákup na čierno" zďaleka nemal hladký priebeh. "Najprv som si zabudol v hoteli ochranu tváre a musel som sa vrátiť. Potom som musel poprosiť pokladníka, aby mi rozmenil 20-eurovú bankovu na drobné ako zálohu na nákupný vozík. Neskôr som zabudol aj na ten vozík a musel ho dať na určené miesto," vysvetlil bývalý nemecký reprezentant. Viaceré nemecké supermarkety vyžadujú v čase koronakrízy od zákazníkov nakupovanie s vozíkmi, aby sa tým dodržala podmienka udržania potrebnej vzdialenosti medzi ľuďmi v obchodoch.

Podľa vedenia Augsburgu Herrlich sa bude môcť vrátiť k svojmu tímu po dvojnásobnom testovaní na koronavírus. Ak budú obe vzorky negatívne, bude môcť opäť na lavičku. Herrlichov počin nie je jediná komplikácia u bundesligistov chystajúcich sa na súťažný reštart. Futbalisti Borussie Mönchengladbach aj so Slovákom Lászlóom Bénesom namiesto povinných siedmich dní v karanténe strávili iba šesť, lebo ich hotel otvorili až v pondelok tento týždeň. Štvrtý Mönchengladbach sa v sobotu predstaví na trávniku dvanásteho Eintrachtu Frankfurt.

Do konca najvyššej nemeckej futbalovej súťaže v tomto ročníku zostáva odohrať 9 kôl plus jeden odložený zápas, čo znamená dokopy 82 stretnutí. V tabuľke má vedúci Bayern Mníchov náskok štyroch bodov pred druhou Borussiou Dortmund a päť bodov pred tretím RB Lipsko. Na zostupových priečkach sú Werder Brémy a SC Paderborn.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora