Koronavírus - 01.06.2020 13:03

Salzburg oslávil zisk Pohára komicky a predpisovo

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Rakúska futbalová liga sa ešte ani neobnovila, no známy už je prvý pokoronový držiteľ trofeje. Svojho víťaza našiel ÖFB Cup, a to veľmi suverénnym spôsobom. Vyzývateľom Red Bullu Salzburg bol nečakane druholigový SC Austria Lustenau a klásť dokázal pramalý odpor. Favorit vyhral jednoznačne 5:0, pričom vymaľované bolo už po necelej hodine hry, keď bol v platnosti trojgólový rozdiel. Všetci sa pri pohľade na oslavy na klagenfurtskom štadióne zhodli, že fanúšikovia tomu neskutočne chýbajú, no víťaz dokázal pobaviť aspoň tých pri televíznych obrazovkách.

Na improvizovanom "pódiu" pre šampióna mali futbalisti presne zakreslené kruhy, v ktorých majú stáť, aby medzi sebou nechali bezpečné rozostupy. Tí to poctivo dodržali a trpezlivo čakali na to, kým kapitán Andreas Ulmer zodvihne trofej nad hlavu ako prvý. Oslava, prirodzená ako z počítačovej hry, pozostávala z poskakovania hráčov vo svojich určených pozíciách a pohár sa potom po ľavej strane pomaly posúval od hráča k hráčovi, aby si každý užil svoj kúsok izolovanej radosti.

Hoci aj Salzburčania poňali túto oslavu ako položart, držiteľmi Pohára pre sezónu 2019/20 sa skutočne stali a rovnako serióznymi zápasmi budú aj ligové merania síl, v ktorých pôjde o naháňačku s LASK Linz o majstrovský titul. Pravidlá pre jednotlivé ligy boli nastavené striktne a v mnohých ohľadoch až nepochopiteľne, no momentálne ide o jedinú možnosť, ako sa ligy môžu dotiahnuť do konca. Prirýchle upustenie od všetkých pravidiel by mohlo mať za následok druhú vlnu obávanej pandémie a tá by sa už mohla na mnohých kluboch podpísať likvidačne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora