Koronavírus - 19.06.2020 09:36

Šport žije! Hor´sa na tribúny

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita, huste.tv

Slovensko pokračuje v uvoľňovaní opatrení proti šíreniu koronavírusu a od 1. júla umožní na hromadných podujatiach, kde je možné šachovnicové sedenie, účasť aj nad 1 000 osôb s tým, že celková kapacita nebude naplnená na viac ako 50 percent.

Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán najvyššej slovenskej futbalovej súťaže víta ďalšie uvoľňovanie opatrení s ústupom pandémie koronavírusu. Aktuálne sa týka povoleného počtu účastníkov hromadných podujatí, teda aj športových akcií. V súčasnosti je možné organizovať akcie pre maximálne 500 osôb, od 1. júla to malo byť nanajvýš 1000 osôb. Predseda vlády SR Igor Matovič však v piatok ráno informoval o lepšej alternatíve pre športové kluby a zväzy.

"Situácia na Slovensku je stabilná, a tak aj konzílium mohlo rozhodnúť  o uvoľňovaní ďalších opatrení. V prípade, že sa dá zabezpečiť šachovnicové sedenie, tak na podujatí môže byť aj viac ako tisíc ľudí. Ide najmä o športové podujatia," vyhlásil na tlačovke Matovič.

ÚLK sa s klubmi teší na návrat fanúšikov na štadióny. "Teší nás, že aktivita zo strany ÚLK, SFZ, ale aj zo strany klubov padla na úrodnú pôdu. Percentuálny model, o ktorý sme spolu žiadali, nakoniec vyhodnotili odborníci ako dobré riešenie. My sme sa snažili po celý čas priniesť správne argumenty, ktoré sú podľa nás dôležité. Futbal sa hrá pre fanúšikov. Sme radi, že sa ľudia vrátia na štadióny. To, že môže byť na štadiónoch 50 percent kapacity za dodržania určitých bezpečnostných opatrení, vnímame pozitívne. Je to skvelá správa pre šport a náš futbal,“ poznamenal prezident ÚLK Ivan Kozák na oficiálnom webe riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora