Koronavírus - 20.06.2020 12:44

Ašpirant na pohárovú Európu dostal v Rusku "desiatku"

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Poriadne bizarný zápas má za sebou najvyššia futbalová súťaž v Rusku a bude sa naň zrejme ešte dlho spomínať. FC Soči, klub zo stredu aktuálnej tabuľky, rozstrieľal na domácej pôde ašpiranta na pohárovú Európu z Rostova 10:1. Korupciu či iný podvod by sme v tom hľadali márne. Súťaž sa reštartovala po troch mesiacov, všetky celky museli prejsť testovaním na koronavírus a v radoch mužstva z ukrajinského pohraničia bolo nájdených až šesť pozitívnych prípadov. Keďže v tom čase už celý káder spoločne trénoval, všetci jeho členovia museli ísť do karantény a na zápas do Soči cestovali dorastenci.

Namiesto druhého najlepšieho strelca Premier Ligy Eldora Šomurodova, fínskej reprezentačnej opory Romana Jeremjonka či hviezdneho Pavla Mamajeva, známeho najmä z CSKA, vycestovali na zápas chlapci, pre ktorých to bol náhly debut na seniorskej úrovni. V prvej minúte dokonca súpera šokovali streleným úvodným gólom, no tým ho len nahecovali a už po polčase prehrávali trojgólovým rozdielom. Po zmene strán smršť pokračovala a výsledkom bol jednoznačne najväčší debakel sezóny.

Kapitánom mužstva bol osemnásťročný stredopoliar Nikita Kuprijanov, ktorý nastupuje za dorastenecké mužstvo a skúsenosti s mužským futbalom tak nemá vôbec žiadne. Jediný gól tímu strelil o rok mladší Roman Romanov a povestný "kalich" horkosti si v bráne vypil jeho rovesník Denis Popov. Napriek desiatim inkasovaným gólom bol vyhlásený za hráča zápasu. Mužstvo je teraz v neľahkej situácii. Termíny tlačia, odohrať treba ešte sedem duelov a hráči sa z karantény nevrátia skôr ako 1. júla. Miestenku do pohárovej Európy pritom drží len tesne pred CSKA či Dinamom Moskva.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora