Koronavírus - 07.07.2020 20:02

Dallas má priveľa nakazených hráčov, vyradili ho zo súťaže

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Veľký návrat do akcie naplánovala americká Major League Soccer a priaznivcom sa prihlási turnajom "MLS is Back" na Floride. Administratívne vyradený ešte pred úvodným výkopom však bol FC Dallas. Ten informoval o problémoch s koronavírusom už po príchode do dejiska podujatia a do karantény boli poslaní traja futbalisti. Tým sa však problém nevyriešil, vírus sa kabínou šíril naďalej a testy tesne pred zápasom s Vancouverom Whitecaps odhalili až jedenásť pozitívnych prípadov. Vedenie súťaže preto nemalo inú možnosť ako klub z Texasu vyradiť.

"Rozhodnutie je v najlepšom záujme všetkých, či už hráčov Dallasu, ale aj ostatných 25 tímov. Vytvorí nám to podmienky na to, aby sa ďalej dbalo o zdravie a bezpečnosť futbalistov, čím budeme môcť naďalej pokračovať v našich plánoch," informovala MLS na svojom webe. Hoci sa v Amerike stále nemôže športovať v štandardnom režime, súťaž prišla s upravenou podobou novej sezóny. Tímy sú rozdelené do šiestich základných skupín a z každej postúpia najlepší dvaja do vyraďovacej fázy. Doplní ich najlepšie kvarteto tímov z tretích miest. Úvodné zápasy bude možné sledovať v našom časovom pásme od štvrtkových skorých ranných hodín.

Testy odhalili aj niekoľko infikovaných hráčov v iných tímoch. Dva pozitívne prípady má Nashville SC, jeden Columbus Crew. Z preventívnych dôvodov na turnaj do Disney Worldu pri Orlande nevycestovala jedna z najväčších hviezd Los Angeles FC Carlos Vela. Ten má doma tehotnú manželku a klub mu umožnil ostať s ňou a neriskovať, že jej prinesie chorobu. Turnaj je zároveň prvou veľkou súťažnou previerkou pre Beckhamov Inter Miami. Ten má za svoju krátku existenciu zatiaľ na konte len štyri oficiálne zápasy s bilanciou jedno víťazstvo a tri prehry. Bude súčasťou najpočetnejšej základnej skupiny A, ktorá pozostáva až zo šiestich mužstiev. Ostatné skupiny tvoria štyri celky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora