Koronavírus - 22.07.2020 16:49

Pozitívne testy na koronavírus má takmer celý káder Avangardu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Ruský hokejový klub Avangard Omsk stiahol svoju účasť na pravidelnom letnom turnaji Soči Open. Dôvodom je, že takmer celý jeho káder mal pozitívne testy na koronavírus a dostal sa preto do karantény. Konkrétne bolo hlásených až dvadsať infikovaných hráčov či členov realizačného tímu, no pozitívnym faktom je, že vo valnej väčšine prípadov ide o bezpríznakový priebeh choroby. Informácii predchádzala správa o tom, že chorých hráčov má aj Spartak Moskva, ktorému sa tak rovnako príprava na nový ligový ročník značne narušila.

Súpermi Omska v Soči mal byť okrem domáceho HK aj Lokomotiv Jaroslavľ, SKA Petrohrad a olympijský výber Ruska. "Na turnaj do Soči sme sa tešili. Je tam krásny Ľadový palác a aj výborné podmienky. Nechceme však ohrozovať ďalších ľudí, pretože bezpečnosť hráčov je prioritou a s ním aj čo najskoršie pokračovanie v tréningovom procese. Veríme, že fanúšikovia aj organizátori chápu našu situáciu," povedal pre klubový web generálny manažér klubu Alexej Volkov.

Avangard zároveň informoval, že svojich hráčov pravidelne testoval a najnovšie výsledky vypovedali o väčšine pozitívnych prípadov v testovanej skupine. Okamžite boli preto izolovaní od dosiaľ negatívnych hráčov a proces spoločnej prípravy bol prerušený. Mužstvo naposledy hralo 11. marca a šlo o šiesty zápas play-off série proti Ufe, ktorý znamenal vypadnutie tesne pred prerušením ligy. Avizovaný nový ročník je naplánovaný na 2. septembra, no zatiaľ bez programu zápasov a s dodatkom, že sa čaká na prípadné usmernenia a nariadenia vlády v jednotlivých krajinách, ktoré majú v KHL svojho účastníka.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora