Koronavírus - 20.08.2020 13:18

Testy v Michalovciach, Dunajskej Strede a Pohroní negatívne, čaká sa už len na Zlaté Moravce

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Kým utorkové testy na koronavírus v kluboch futbalovej Fortuna ligy priniesli po jednom pozitívnom teste v kluboch AS Trenčín a ŠKF Sereď, v stredu boli všetky vzorky z troch klubov negatívne. Ako informuje Únia ligových klubov (ÚLK) na svojom oficiálnom webe, v stredu podstúpili testy metódou PCR hráči aj realizačné tímy klubov FC DAC 1904 Dunajská Streda, FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa a MFK Zemplín Michalovce.

Z pôvodného šesťzápasového programu sa v sobotu 22. augusta uskutočnia len tri stretnutia. Ďalšie dve odložili na neurčito a ak budú testy v FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble negatívne, hráči tohto tímu nastúpia v Michalovciach v utorok 25. augusta.

"Dobrá správa, ktorá znamená, že tri zápasy 4. kola Fortuna ligy sa s určitosťou odohrajú najbližšiu sobotu. Vo štvrtok je naplánované testovanie tímu FC ViOn Zlaté Moravce. Ak budú aj tam všetky testy negatívne, zápas Michalovce - ViOn sa odohrá v utorok 25.8.2020,“ informoval výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák na fortunaliga.sk.

Doteraz sa plošne testovalo desať klubov Fortuna ligy. Pozitívne prípady boli zaznamenané v dvoch tímoch. Jeden pozitívne testovaný hráč bol v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Ďalších osem tímov má negatívne výsledky. Vo štvrtok je na programe testovanie v Zlatých Moravciach, Slovan Bratislava sa podrobil testom individuálne pred pohárovým zápasom predkola Ligy majstrov. Jedincov, ktorí boli pozitívne testovaní a ich tímy čaká špeciálny program. Potreba plošného testovania vyvstala v súvislosti s nakázou ochorením COVID-19 v kabíne Slovana Bratislava.

"Tímy, ktoré mali negatívne testy, pokračujú v štandardnom programe. Apelujeme na zvýšené dodržiavanie opatrení, ktoré majú v zmysle Manuálu organizácie zápasov Fortuna ligy odporúčací charakter. Zápas Michalovce - ViOn sa v prípade negatívnych výsledkov hráčov Zlatých Moraviec odohrá v utorok 25. augusta. Ďalšie dva zápasy 4. kola sú odložené zatiaľ na neurčito,“ dodal Mertinyák.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora