Koronavírus - 02.09.2020 08:01

Nakazených na päť tímov, KHL napriek tomu hodlá začať

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Kontinentálna hokejová liga si ešte pred pár mesiacmi zaumienila, že štart nového ročníka nechce odkladať a začínať sa bude v rovnakom termíne, ako po minulé roky. Ten dátum nastal a predohrávaným šlágrom medzi CSKA a Kazaňou sa začínajú nové boje o Gagarinov pohár. Nič na tom nemení ani fakt, že počas letnej prípravy kluby nahlásili až 131 infikovaných hráčov, čo by vystačilo na vyskladanie piatich mužstiev. Viacerí pritom avizujú, že toto číslo môže byť pokojne ešte vyššie, keďže pre viacerých účastníkov nadnárodnej súťaže bolo prioritou problémy ututlať a tváriť sa hrdinsky.

Prezident súťaže Alexej Morozov v tom zásadný problém nevidí. Hokejové mužstvá sú, podľa jeho slov, vybavené kvalitnými tímami lekárov a zdravotníkov, navyše monitorovaním situácie sa zaoberajú aj špecialisti priamo pod hlavičkou KHL. "Už 57 z týchto hráčov sa vyliečilo a vrátili sa do tréningového procesu, navyše, každý z nich mal len mierny priebeh choroby," skonštatoval na predsezónnej tlačovej konferencii s dodatkom, že aspoň jeden prípad sa prejavil vo výraznej väčšine tímov. Všetci sa pritom museli vysporiadať so zmenou plánov, rušením zápasov aj umiestňovaním hráčov do karantény. Najhoršia bola situácia v Omsku, ktorý mal v jednom momente nakazený takmer celý káder.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ??? (@khl),

Pár hodín pred prvými zápasmi navyše nie sú doriešené ani diplomatické vzťahy, spojené s pandémiou, medzi mnohými krajinami. Fínsko patrí medzi najopatrnejšie štáty s najprísnejšími pravidlami a jeho hranice s Ruskom sú momentálne zatvorené. Jokerit ročník začína zápasmi s Minskom a Rigou, ale o týždeň sa na jeho klzisku má predstaviť Neftechimik Niznekamsk. Ten si navyše veľkú dôveru nezískal ani informáciou, že svoje pozitívne prípady na koronavírus ututlal a celú karanténu a liečenie chcel absolvovať bez upovedomenia kompetentných orgánov. Zaujímavé to bude aj s návštevou v halách. Pre Kazachstan, ale aj Sibírsku a Volgogradskú oblasť, patrí úplný zákaz vstupu fanúšikov na športoviská. Väčšina ďalších miest prítomnosť obmedzeného počtu ľudí v hale umožňuje, no s prísnymi opatreniami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora