Koronavírus - 05.09.2020 09:45

Česi porazili Slovákov a končia. Bolo zodpovedné hrať derby?

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

Českí futbalisti v piatok vo veľkom štýle zdolali v úvodnom zápase nového ročníka Ligy národov Slovensko 3:1, no z obavy pred šírením koronavírusu v kabíne tento tím rozpustili a ďalší duel v Olomouci proti Škótsku už nemienia odohrať. Čo sa dialo v Bratislave?

Testy v uplynulých piatich dňoch odhalili dvoch nakazených členov českého realizačného tímu. V utorok bol masér okamžite izolovaný, zvyšok tímu bol negatívny. Napriek tomu  boli do preventívnej karantény poslaní traja hráči základnej zostavy.

V piatok sa Česi testovali opäť. Už v Bratislave. Manažér tímu Libor Sionko bol pozitívny. Slávia Praha žiada, aby ich sedem hráčov mohlo výpravu opustiť. Čaká ich totiž najdôležitejší zápas sezóny v Lige majstrov. 

Dve hodiny pred výkopom na Tehelnom poli však slovenskí hygienici povolia odohrať derby Ligy národov. Česi dominujú a víťazia 3:1. Na tlačovej konferencii po stretnutí českí tím oznamuje, že je nútený tím rozpustiť a hráči sa vracajú do svojich klubov. Rozhodla tak česká hygiena! Existuje obava, že by sa koronavírus mohol šíriť ďalej. Zápas proti Škótsku v pondelok v Olomouci sa neuskutoční.

Keď existovala obava, že sa covid-19 bude šíriť ďalej, nebolo nezodpovedné hrať už na Tehelnom poli? 

TK NAŽIVO https://www.futbalsfz.sk/tk-pavla-hapala

Uverejnil používateľ Slovenský futbalový zväz Piatok 4. septembra 2020
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora