Koronavírus - 12.10.2020 16:07

Hokej bez bodyčekov a vhadzovaní, znie z Kanady

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Celý športový svet si momentálne kladie otázku, ako udržať svoje ligy pri živote a zároveň zariadiť čo najvyššiu bezpečnosť pre všetkých zúčastnených. Veľmi čudný nápad priletel z kanadskej hokejovej juniorskej súťaže OHL, kde zvažujú úpravu hokejových pravidiel tak, aby dochádzalo čo najmenej ku zgrupovaniu hráčov a aby sa obmedzil aj kontakt medzi nimi. Za nápadom je Lisa MacLeodová, ministerka športu v Ontariu.

Pokiaľ hokej má pokračovať, politička dáva podmienku zrušiť hru do tela. Pôvodne sa pritom avizovalo, že OHL sa opätovne rozbehne na začiatku decembra, no súčasné okolnosti tomu veľké šance nedávajú. MacLeodová svoj návrh myslí smrteľne vážne a podľa nej to dáva kanadským trénerom jedinečnú možnosť, ako prísť s novými stratégiami a štýlmi hry. Prvotné reakcie klubov sú zatiaľ podobné, ako keď na Slovensku prezentovali hokej s maximom 50 ľudí v hale - kompetentní jednoducho tomuto športu príliš nerozumejú a zrejme na ňom ani nikdy neboli.


Ontario Hockey League sa v týždni potešila z viacerých chlapcov, ktorí zažiarili na drafte NHL

Problémy Ontario Hockey League pritom zďaleka nie sú vyriešené tým, že sa hráči nebudú zrážať a ani sa dvojice nebudú pri sebe skláňať na buly. Medzi mužstvami sú tri americké celky a ich situácia je o poznanie horšia ako tá kanadská. Aj tu je cítiť, že QMJHL mala podmienky jednoduchšie a na začiatku októbra odštartovala sezónu 2020/21. OHL aj WHL zatiaľ čaká na doladenie podmienok, no aktuálny návrh nepovažuje za seriózny.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora