Koronavírus - 10.11.2020 09:38

Bubliny pre profesionálov sú schválené, dnes sa rozhodne aj o nižších súťažiach

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Slovenskí športovci sa aj v čase pandémie koronavírusu budú môcť pripravovať na vrcholné podujatia. Krízový štáb na svojom pondelkovom zasadnutí odsúhlasil vznik dvoch karanténnych krízových centier pre športovcov.

 Prvé bude v X-Bionic Sphere v Šamoríne a druhé výlučne pre hokejistov vo Zvolene. Podľa štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivana Husára treba ešte dotiahnuť pár detailov a profesionálni športovci sa môžu v týchto dvoch strediskách pripravovať na kvalifikácie na majstrovstvá Európy, majstrovstvá sveta a s predstihom aj na olympijské hry v Tokiu.

"Na utorok premiér Matovič zvoláva stretnutie, kde budú mať zastúpenie aj športovci a budú sa preberať veci ako plavárne, fitnesscentrá, nižšie súťaže v hokeji, futbale a možno aj súťaže v iných športoch," informoval Ivan Husár na svojom facebookovom profile. "Bublina pre vrcholových športovcov, olympionikov či reprezentačné tímy z rôznych športov, ktoré sa budú môcť pripravovať v Šamoríne, a hokejové tímy vo Zvolene, bola na Ústrednom krízovom štábe schválená jednohlasne," referoval vládny splnomocnenec pre šport Karol Kučera.

Na Slovensku platí v boji proti šíreniu ochorenia COVID-19 už mesiac zákaz organizovania hromadných podujatí vrátane športových. Výnimkou sú len najvyššie súťaže v hokeji, futbale, hádzanej, volejbale a basketbale. Hrať sa môžu bez divákov a potrebné je dodržiavanie prísnych hygienických opatrení vrátane pravidelného testovania účastníkov. Toto nariadenie výrazne postihlo najmä druhú najvyššiu súťaž v hokeji a futbale, ktoré sa rovnako hrajú na profesionálnej báze a už mesiac musia nútene pauzovať. "Čaká sa na povolenie zo strany štátnych orgánov. Niekedy v druhej polovici novembra by sme mohli spoznať odpoveď," nedávno uviedol Miroslav Richtárik, predseda Komisie pre riadenie II. ligy vo futbale.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora