Koronavírus - 23.11.2020 17:00

Tottenham Hotspur rátal straty

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Aktuálny líder anglickej futbalovej Premier League londýnsky klub Tottenham Hotspur medziročne prišiel o takmer 64 miliónov libier, čo je v prepočte viac ako 71 miliónov eur. Vedenie "kohútov" tiež informovalo o tom, že za stratou stojí pandémia koronavírusu a s ňou spojený zákaz návštev fanúšikov na tribúnach. "Nachádzame sa uprostred jedného z najnáročnejších období vôbec," uviedol v pondelok šéf klubu Daniel Levy pri príležitosti uzávierky fiškálneho roka končiaceho 30. júnom 2020.

V sezóne 2018/2019 zaznamenal Tottenham zisk 68,6 milióna GBP (viac ako 77 miliónov eur, pozn.). Od marca 2020 však absentujú priaznivci na futbalových tribúnach a organizácia tak prichádza o veľké sumy na vstupnom či iné prostriedky spojené s konaním domácich zápasov.

Ak by sa celý súťažný ročník 2020/2021 konal bez divákov v hľadiskách, Hotspur prídu o príjmy viac ako 150 miliónov GBP, čo je takmer 170 miliónov eur. Ďalšie výpadky zaznamená finalista Ligy majstrov zo sezóny 2018/2019 v súvislosti s absenciou v LM a štarte "len" v Európskej lige.

Z výročnej správy vyplynulo, že dlh klubu vzrástol o 13 percent na 604,6 milióna libier, čo je viac ako 680 miliónov eur. V klube veria, že v blízkej budúcnosti bude k dispozícii vakcína proti ochoreniu COVID-19, ktorá by urýchlila návrat fanúšikov na tribúny. "V ostatných mesiacoch sme pripravovali náš štadión, testovali sme proces digitalizácie vstupeniek a registráciu fanúšikov. Celá Premier League je schopná zodpovedne organizovať exteriérové podujatia pri dodržaní rozostupov a iných mimoriadnych hygienických opatreniach. Máme totiž jedny z najmodernejších štadiónov na celom svete," myslí si Levy.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora