Koronavírus - 27.11.2020 17:34

Nemali dosť hráčov. Na prvoligový zápas nastúpili len ôsmi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Je rok 2020 a s ním spojené bizarnosti už asi neprekvapia ani vo svete športu. Prvoligový lotyšský klub BFC Daugavpils mal na štvrtok naplánovanú konfrontáciu s domácim ašpirantom na pohárové priečky, Valmiera FC, no k dispozícii mu ostalo len osem futbalistov. Dôvodom bol koronavírus, ktorý poslal do karantény značnú časť kádra, no mužstvo z druhého najväčšieho mesta krajiny sa napriek tomu odhodlalo na súboj vycestovať. Úsmevy vyvolalo už len odovzdanie zápasovej súpisky. Na tej okrem gólmana figurovalo len sedem hráčov do poľa a písaní boli v rozostavení 4-3-0.

Daugavpils bol i bez choroby vo veľmi náročnej situácii a dve kolá pred koncom bojoval o to, aby sa udržal nad zónou zostupu. Každý získaný bodík preto mohol mať cenu zlata a spravil všetko preto, aby sa vyhol kontumácii. Snažil sa dokonca narýchlo vybaviť výnimku, aby mohol pre tento duel "ostaršiť" niekoľkých hráčov z mládeže, avšak liga mu nevyhovela. Zostava bez jediného útočníka sa pustila do predom prehraného boja a ten trval sedemdesiat minút. To už hostí zasahovali kŕče a zranenia rôzneho druhu, dvojica hráčov musela zísť z trávnika a v hre ich ostalo menej ako sedem. To pravidlá zakazujú a stretnutie skončilo kontumačnou prehrou 0:3.

Akási "spravodlivosť" však hráčov od rieky Daugavy predsa odmenila. Tukums 2000 aj FK Metta v posledných dvoch kolách nezískali ani bod a s určitosťou už Daugavpils nepredbehnú. Ten tak obsadí v desaťčlennej konkurencii ôsme miesto a vyhne sa tak účasti v baráži aj priamemu zostupu o poschodie nižšie. Čo teší ešte viac, pripravovať sa môže na budúcosezónne derby, pretože druhú ligu ovládol mestský rival Lokomotiv.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora