Koronavírus - 12.01.2021 11:24

Celtic riskol kemp v Dubaji, trestom 14 hráčov v karanténe

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Väčšina klubov po celom svete musela svoju zimnú prípravu prispôsobiť aktuálnej situácii a hoci rozkúskovaný program líg rozhodne nepridáva fyzickej kondícii hráčov ani ekonomickej kondícii klubov, treba zaťať zuby a vydržať. Inak na to šiel Celtic Glasgow, no škaredo na svoje rozhodnutie doplatil. Škótska liga pritom zimnú prestávku nemala, no najúspešnejší klub v histórii vycestoval na krátky kemp do Spojených arabských emirátov. Po návrate hlásil pozitívne prípady na Covid-19 a proti Hibernianu musel postaviť hráčov rezervného tímu. V rámci možností, duel nedopadol tragédiou a zrodila sa remíza 1:1.

Bielo-zeleným vznikol po prehranom mestskom derby s Rangers deväťdňový prestoj v programe a využili ho na cestu do Dubaja. Krátko po ich odlete britská vláda sprísnila opatrenia v boji s pandémiou a videá aj fotografie z tréningov Glasgowčanov usvedčili z toho, že viaceré nariadenia porušili. Tým však problémy neskončili. Po návrate bol pozitívne testovaný obranca Christopher Jullien a do povinnej karantény muselo ísť štrnásť futbalistov, ktorí s ním na sústredení boli v kontakte. To isté platilo aj pre trénera Neila Lennona a jeho asistenta Johna Kennedyho. Ani tí neboli prítomní počas remízového 23. kola.

Vedenie klubu sa bráni tým, že nakazených hráčov majú v Škótsku viaceré tímy a zotrvanie v domácich podmienkach by preto zdravie a bezpečnosť nezaručilo. Cestovateľská anamnéza je však vecou, ktorá je v tomto čase dôrazne neodporúčaným nápadom. Klub argumentuje tým, že cesta do zahraničia bola nutná, vzhľadom na výkonnostné dôvody. Vidina zisku okrúhleho desiateho titulu v rade je už v nedohľadne a Rangers ligu vedú o neuveriteľných 21 bodov. Takto sa môže priepasť ešte zväčšiť. V sobotu má hrať Celtic proti Livingstonu a následne v týždni s tým istým súperom opäť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora