Koronavírus - 09.03.2021 11:34

Bundesliga prišla na tržbách o 217 miliónov eur

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Nemecká najvyššia futbalová súťaž prišla v uplynulej sezóne pre pandémiu koronavírusu o 217 miliónov eur. Taký vysoký je výpočet poklesu tržieb na zápasoch bundesligistov, na ktorých od polovice marca chýbali fanúšikovia. 

A nevrátili sa tam ani po májovom obnovení zápasového rytmu. Najmä pre nedostatok príjmov v poslednej tretine sezóny sa celkový obrat 18 prvoligových klubov znížil na 3,8 miliardy eur. Uviedla to Nemecká futbalová ligy (DFL) vo svojej výročnej hospodárskej správe, cituje z nej aj portál ORF.

V predchádzajúcich rokoch DFL pätnásťkrát za sebou oznámila rekordné čísla v dosiahnutom zisku z tržieb. Táto séria sa vlani skončila najmä v dôsledku chýbajúcich divákov na tribúnach. Bundesliga je dlhodobo jednou z najnavštevovanejších ligových súťaži v Európe a až dve tretiny mužstiev máva vypredané vo väčšine zápasov súťažnej sezóny. Príjem klubov zo vstupného klesol na 363,5 milióna eur, čo je tretina z pôvodnej sumy. V aktuálnej sezóny predstavitelia DFL očakávajú ešte výraznejší finančný prepad, keďže okrem chýbajúcich divákov na tribúnach došlo aj k výraznému obmedzeniu prestupov, resp. zníženiu celkovej sumy transferov.

"Musíme si priznať, že aj nás rovnako ako celý futbalový svet zastihla koronakríza nepripravených. Samozrejme, platí to pre všetky oblasti života spoločnosti. Na pandemické opatrenia a veci s nimi súvisiace budeme doplácať ešte dlho aj po návrate do normálu," vyhlásil výkonný riaditeľ DFL Christian Seifert.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora