Novinky - 19.04.2018 15:26

Mladí Slováci potrápili vicemajstrov sveta. Fíni napokon nad ich sily

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Slovenskí hokejisti podľahli Fínom 2:5 (0:1, 2:2, 0:2) vo svojom úvodnom vystúpení na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov v ruskom Čeľabinsku. Úradujúci vicemajstri sveta Fíni gólovo ušli Slovákom až v závere tretej tretiny, ešte v 56. min viedli severania len tesne 3:2. V strelách na bránku však Fíni dominovali jednoznačne 37:21. V piatok od 16.30 h SELČ čaká na mladých Slovákov sv B-skupine MS ďalší atraktívny súboj proti rovesníkom z Česka.

Reprezentanti "Suomi" postavili základný kameň úspechu hneď v úvode stretnutia. V2. min otvoril skóre Leevi Aaltonen, ale v úvodnej časti hry sa už skóre nemenilo. Až v 31. min zvýšil na 2:0 pre severského favorita Niklas Nordgren. Premiérový gól zverencov trénera Viliama Čacha na šampionáte v Rusku strelil v 33. min Oliver Okuliar. Slováci v závere druhej časti hry v 37. min dokonca vyrovnali zásluhou Maxima Čajkoviča, ktorý v presilovej hre využil "drzú" robotu Samuela Kňažka pred fínskym gólmanom Justusom Annunenom. O tri minúty neskôr Fíni znovu viedli. Kapitán Slovákov Róbert Džugan zohrieval trestnú lavicu v čase, keď Anton Lundell strelil tretí fínsky gól. Napokon bol rozhodujúci. Slovenskí hokejisti už do konca zápasu neskórovali. Naopak, v 56. min pridal štvrtý fínsky gól opäť v presilovej hre kapitán Toni Utunen. Pre tohto obrancu to bol už tretí bodový zápis v tomto stretnutí, predtým mal dve asistencie. V samom závere padol ešte jeden gól do slovenskej bránky. To už v nej nebol brankár Samuel Hlavaj, keď Jesperi Kotkaniemi v čase 59:32 min stanovil na konečných 5:2 pre favorita.

MS v hokeji do 18 rokov - B-skupina, Čeľabinsk:

Slovensko - Fínsko 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Góly: 33. Okuliar (Čajkovič, K. Kováčik), 37. Čajkovič (S. Kňažko, K. Kováčik) - 2. Aaltonen (Nevasaari, Lundell), 31. Nordgren (Lundell, Utunen), 40. Lundell (Tanus, Utunen), 56. Utunen (Lundell, Tanus), 60. Kotkaniemi (Nordgren), vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Alarie (Kan.), Mollard (Švajč.) - Chaput (Kan.), Šišlo (Rus.)

Slovensko: Hlavaj - Dlugoš, Turan, Ilenčík, S. Kňažko, Zekucia, Bučko, Česanec, S. Hudec - Sojka, Džugan, Mrázik - O. Okuliar, K. Kováčik, Čajkovič - Zubek, Ferenyi, V. D. Tkáč - J. Sarvaš, A. Paulíny, Čederle
Fínsko: Annunen - Thomson, Utunen, Santeri Salmela, Nousiainen, Kokkonen, E. Honka - Kotkaniemi, Nordgren, Kakko - Killinen, S. Ranta, Tanus - L. Aaltonen, Lundell, Nevasaari - Hirvonen, Moilanen, Petman

Ďalší program zápasov Slovenska v B-skupine na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov (časy sú v SELČ):
piatok 20. apríla od 16.30 h: Slovensko - Česko
nedeľa 22. apríla od 16.30 h: Slovensko - Francúzsko
utorok 24. apríla od 16.30 h: Slovensko - Rusko