Novinky - 25.04.2018 13:45

Fanúšik Liverpoolu v kritickom stave po útoku dvojice prívržencov AS Rím

Huste.tv Autor: Huste.tv

Päťdesiattriročný muž je v nemocnici v kritickom stave po útoku dvojice mladíkov z Ríma pred utorkovým prvým súbojom semifinále futbalovej Ligy majstrov FC Liverpool - AS Rím (5:2). Útok sa odohral o 19.35 h miestneho času pred pubom Albert na Walton Breck Road v Liverpoole. Muža s ťažkými poraneniami hlavy previezli do nemocnice, kde bojujú o jeho život. Útočníkov medzitým už zatkli, ide o 25 a 26-ročných mužov z Ríma. Obvinili ich z pokusu o vraždu.

"Svedkovia nás informovali, že obeť zasiahli opaskom a chlap sa potom zrútil na zem. Jeho súčasný stav možno označiť ako kritický," uviedol zástupca polície, inšpektor Merseyside Paul Speight podľa BBC Sport.

Anglické médiá informujú o konfliktoch medzi fanúšikmi AS Rím a FC Liverpool pred zápasom. Približne 80 Rimanov údajne použilo jednu z vedľajších ciest na príchod na štadión Anfield Road. V husto obývanej štvrti mali jednoznačný cieľ stretnúť sa a vyvolať konflikt s domácimi prívržencami. Podľa korešpondenta BBC Sport Davida Ornsteina sa násilnosti začali po tom, čo veľká skupina rímskych fanúšikov začala útočiť na domácich opaskami na Venmore Street pokračujúc na Walton Breck Road. "Jeden z Liverpoolčanov potom klesol k zemi a bolo mu poskytnuté zdĺhavé lekárske ošetrenie. Jeden z útočníkov dokonca mal pri sebe kladivo," skonštatoval David Ornstein, Redaktor Sunday Times Jonathan Northcroft útok Rimanov označil za nečakaný a náhly a neskôr už len videl ako ich prenasledujú policajti.

Problémy sa Liverpoolu nevyhli ani nedávno začiatkom apríla, keď domáci fanúšikovia zaútočili na autobus futbalistov Manchestru City pred vzájomným štvrťfinálovým súbojom Ligy majstrov na Anfield Road. Európska futbalová únia už obvinila domácu stranu z nedostatočného poriadku, resp. fanúšikov FCL z prečinov hádzania plechoviek, fliaš či svetlíc.