Novinky - 25.04.2018 23:00

Real si priblížil finále. Tesné víťazstvo v Mníchove zariadil Marco Asensio

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Futbalisti Realu Madrid uspeli tesne 2:1 nad hráčmi domáceho Bayernu Mníchov v stredajšom prvom zápase semifinále Ligy majstrov 2017/2018 a priblížili sa tak k májovému finále. Bayern si utvoril viac šancí ako súper, ale doplatil na nízku efektivitu. Ak chcú Bavori pomýšľať na postup, v Madride budú musieť streliť dva góly.

Domáci vleteli do duelu ako víchor, hneď v úvode mal šancu Thomas Müller, ale z ťažkej pozície Keylora Navasa neprekonal. Skóre otvoril v 28. min nechytateľnou strelou domáci pravý bek Joshua Kimmich, ktorý využil zlé postavenie brankára španielskeho mužstva. V 41. min mohol zvýšiť Mats Hummels, ale po rohovom kope nemieril presne vo výskoku iba pár metrov od bránky. V závere prvého polčasu vyrovnal z hranice šestnástky krajný obranca Realu Marcelo. Bayern sa mohol znovu ujať vedenia v nadstavenom čase, ale pokus Roberta Lewandowského zneškodnil Navas. Triumf "bieleho baletu" stanovil z protiútoku v 57. min po prihrávke Lucasa Marco Asensio. Víťazstvo mohol spečatiť v 71. min po výbornej dlhej prihrávke Luku Modriča Cristiano Ronaldo, síce prestrelil Svena Ulreicha, ale pri spracovaní lopty si podľa arbitrov pomohol rukou a jeho zásah teda nebol regulárny. Skórovať mohol aj Karim Benzema, ale jeho strelu famózne zastavil Ulreich.

Smutným hrdinom bol stredopoliar Bayernu Franck Ribéry, ktorému zápas vôbec nevyšiel, v 34. min sa ocitol sám pred brankárom, ale lopta mu nepochopiteľne odskočila priamo k brankárovi. Šancu mal aj v 59. min, ale proti jeho podarenej strele zasiahol Navas, pár minút po tom bol znovu v šanci, ale opäť mieril iba do kostarického brankára. Zo stretnutia odstúpili už v prvom polčase pre zdravotné problémy Arjen Robben i Jérome Boateng.

Semifinále futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 (odveta sa odohrá 1. mája v Madride):

Bayern Mníchov (Nem.) - Real Madrid (Šp.) 1:2 (1:1)
Góly: 28. Kimmich - 44. Marcelo, 57. Marco Asensio, ŽK: 52. F. Ribéry, 89. Thiago Alcántara - 78. Casemiro, rozhodoval: Kuipers (Hol.)

Bayern Mníchov: Ulreich - Kimmich, J. Boateng (34. Süle), Hummels, Rafinha - Javi Martínez (75. Tolisso), James Rodríguez - A. Robben (8. Thiago Alcántara), Thomas Müller, F. Ribéry - Lewandowski
Real Madrid: K. Navas - Dani Carvajal (67. Benzema), Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Casemiro (83. M. Kovačič), Kroos - Lucas Vázquez, C. Ronaldo, Isco (46. Marco Asensio)