Novinky - 15.05.2018 23:00

Švédi zdolali po kolektívnom výkone Rusov a stali sa víťazmi A-skupiny

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Hokejisti Švédska zvíťazili 3:1 nad tímom Ruska v utorkovom stretnutí na 82. majstrovstvách sveta v hokeji v Dánsku. Obhajcovia titulu Švédi sa stali víťazmi základnej A-skupiny v Kodani a vo štvrtkovom štvrťfinále nastúpia proti Lotyšom. Duel medzi Švédmi a Rusmi bol priamym súbojom o víťazstvo v skupine. Tím Ruska obsadil druhé miesto a vo štvrťfinále vyzve Kanadu.

Švédom nevyšiel vstup do stretnutia, keď v úvodných dvoch minútach inkasovali až 3 menšie tresty. Jednu z presiloviek využili Rusi na strelenie prvého gólu, keď sa v 3. min presadil ruský talent Kirill Kapirzov. V ďalšom priebehu prvej tretiny boli aktívnejší Švédi, no nedokázali prekonať ruského brankára Vasilija Košečkina. Úvod druhej časti hry priniesol pokračujúci švédsky tlak. Vyrovnať sa im podarilo v 30. min, v presilovke skóroval svoj piaty gól na turnaji Mika Zibanejad. Ten istý hráč adresoval v 37. min presnú prihrávku spoza bránky Rikardovi Rakellovi, ktorý nemal problém poslať Švédov prvýkrát v zápase do vedenia. Rusom sa v záverečnej tretine nepodarilo vyrovnať, naopak inkasovali pri hre bez brankára, v 59. min sa presadil Mattias Ekholm.

MS 2018 hokejistov - A-skupina (Kodaň/Dán.):

Rusko - Švédsko 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 3. Kaprizov (Gusev, Daciuk), 30. Zibanejad (Ekman-Larsson, Nyquist), 37. Rakell (Zibanejad, Janmark), 59. Ekholm (Nilsson)
Vylúčení: 2:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: Gouin (Kan.), Mayer (USA) - Sormunen (Fín.), Vanoosten (Kan.), 12 490 divákov