Novinky - 18.05.2018 22:19

Trénera slovenskej reprezentácie našli mŕtveho!

Zdroj: sita/huste.tv

Neďaleko slovenských hraníc pri českom meste Břeclav objavili telo mŕtveho muža. Malo by ísť o trénera slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov Milana Malatinského, ktorý je nezvestný od 10. mája.

Štyridsaťosemročný Milan Malatinský vo štvrtok večer 10. mája, deň pred finálovým duelom jeho zverencov proti rovesníkom z Česka v rámci medzinárodného turnaja Slovakia Cup 2018 (mladí Slováci po výsledku 1:0 napokon triumfovali na tomto prestížnom podujatí, pozn.), sa v Senci odpojil od mužstva a odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu. Po trénerovi pátrala od soboty polícia, v nedeľu prehľadala spolu s členmi miestneho poľovníckeho združenia háje v okolí obce Brestovany v Trnavskom kraji. 

Najhorší scenár sa napokon potvrdil. Dlhoročného slovenského mládežníckeho reprezentačného trénera mali podľa českej polície nájsť mŕtveho v stredu 16. mája ráno. Malatinského mal zraziť prichádzajúci vlak v Česku pri Břeclavi. Vlak smeroval do Podivína. "V stredu 16. mája o 6.21 h sme prijali oznámenie o tragickej udalosti. Prechádzajúci vlak na druhej traťovej koľaji v smere na Podivín zrazil za obcou Břeclav muža. Podľa prvotných informácií muž vstúpil do koľajiska pred prichádzajúcu súpravu a nereagoval ani na to, keď rušňovodič spustil zvukové výstražné znamenie. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,” informovala  polícia Českej republiky.

Muži zákona pre rozsiahle zranenia stále oficiálne neidentifikovali obeť spomenutej tragédie a budú musieť počkať na testy DNA. "Podľa našich informácií však ide o Malatinského a polícia už oslovila jeho rodinu s tým, či môžu identifikovať nebohého človeka. Tomu, že ide o trénera slovenskej reprezentácie do 18 rokov, nasvedčuje aj fakt, že na mieste sa našlo jeho oblečenie, ktoré mal naposledy na sebe," uvádza web sport24.pluska.sk. Malatinského vraj naposledy videli v piatok, ako nasadá do taxíka a odchádza z rodinného domu v Brestovanoch.

Rodák z Trnavy na minulotýždňovom Slovakia Cupe dostal tím SR "18" do finále, mužstvo však v piatkovom rozhodujúcom dueli už neviedol. Dôvodom jeho náhleho odchodu mohla byť  informácia o údajnom nepredĺžení zmluvy, ktorá mu vyprší posledný májový deň. "Tréner Milan Malatinský porušil podmienky zmluvy so Slovenským futbalovým zväzom, a preto neviedol reprezentáciu do 18 rokov vo finále Slovakia Cupu, ktoré slovenská reprezentácia vyhrala, keď zvíťazila nad Českom 1:0. Zmluva so SFZ sa trénerovi Malatinskému končí 31. mája 2018 a o jej predĺžení či nepredĺžení rozhodne výkonný výbor SFZ na svojom najbližšom zasadnutí," uvádza sa v stanovisku Slovenského futbalového zväzu, ktoré minulý týždeň agentúre SITA poskytla riaditeľka PR a tlačová hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

V spomenutom víťaznom stretnutí finále Slovnaft Cupu viedol slovenskú futbalovú "osemnástku" asistent trénera Marek Bažík, ktorý nechcel komentovať tému odchodu hlavného kouča Malatinského. "Spolupráca s Milanom fungovala na vysokej profesionálnej úrovni. On bol šéf. Nevyskytli sa žiadne problémy. Spolu sme uzavreli prvú sezónu. V júni bude ešte jeden zraz osemnástky pred dvojzápasom s Bieloruskom. Vtedy sa to bude celé riešiť. Teraz je to veľmi horúce,“ povedal koncom minulého týždňa Bažík.

Milan Malatinský je synovcom legendárneho trénera Antona Malatinského, po ktorom nesie názov nový štadión Spartaka Trnava. Počas aktívnej činnosti hral Milan Malatinský okrem domovskej Trnavy aj za Duklu Banská Bystrica a Inter Bratislava, dvakrát si obliekol i najcennejší dres. V trénerskej kariére sedel na trnavskej lavičke a viedol mládežnícke reprezentácie SR do 18 a 19 rokov.