Novinky - 19.05.2018 10:00

Vegas ako nováčik víťazstvo od finále Stanley Cupu!

Zdroj: sita/huste.tv

Pred rokom ešte nepoznaný hokejový rýchlovlak Vegas Golden Knigts nezadržateľne smeruje do finále play-off bojov o Stanleyho pohár. V piatkovom štvrtom súboji finále Západnej konferencie NHL hráči Vegas využili výhodu domáceho ľadu, zdolali hokejistov Winnipegu Jets 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) a v sérii vedú už 3:1 na zápasy. Ak Vegas v nedeľu uspejú vo Winnipegu, zahrajú si v záverečnej sérii o Stanleyho pohár. Slovenskí útočníci Tomáš Tatar (Vegas) a Marko Daňo (Winnipeg) v piatok na ľade chýbali.

V piatok v T-Mobile Arene domáci otvorili skóre už v 3. min, keď v presilovej hre skóroval William Karlsson. Hráči Vegas zohrali učebnicovú kombináciu v útočnom pásme a po krížnom pase Jonathana Marchessaulta nasledovala strela bez prípravy v podaní Karlssona - 1:0. Skóre sa menilo až v polovici stretnutia, keď hostia zdvihli hlavy zásluhou Patrika Laineho. Opäť to bola parádna akcia v presilovke a na jej konci pohotová strela z ľavého útočného kruhu v podaní fínskeho mladíka - 1:1. Odpoveď domácich bola rýchla a nečakaná. Už o 43 sekúnd neskôr český útočník Tomáš Nosek vyťažil z výbornej práce Pierra-Edourada Bellemara a naservírovanou šancou pred brankárom Hellebuyckom nepohrdol - 2:1. Hostia aj v tomto prípade dorovnali stav, stalo sa tak v 46. min po strele obrancu Tylera Myersa. Rozhodnutie padlo necelých 7 minút pred koncom III. tretiny. Skúsený Dustin Byfuglien urobil chybu na útočnej modrej a Rielly Smith ponúknutý brejk využil na tretí gól v bránke hostí. Hellebuycka prekonal nechytateľnou strelou pod hornú žŕdku. Obranca hostí Byfuglien predviedol skvelý výkon s jednou asistenciou, troma strelami na bránku, ôsmimi "hitmi" a štyrmi zablokovanými strelami, ale nevyhol sa chybe, ktorá rozhodla o triumfe Golden Knights. Veľký podiel na ňom mal aj brankár Marc-Andre Fleury s 35 zákrokmi.

Play-off NHL 2017/2018 - 3. kolo (finále konferencie):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Vegas - Winnipeg 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) - stav série: 3:1
Góly: 3. W. Karlsson (Marchessault, R. Smith), 31. Nosek (Bellemare, Sbisa), 54. R. Smith - 30. Laine (Byfuglien, Wheeler), 46. Myers (Roslovic)
Tomáš Tatar (Vegas) a Marko Daňo (Winnipeg) nehrali