Novinky - 19.05.2018 12:00

Jedenásty pokus chce premeniť na piate zlato

Zdroj: hokejbal.sk

Kapitán LG ABhokej Bratislava a opora reprezentácie Jozef Minárik drží jeden obdivuhodný primát. Vo vitríne má štyri zlaté medaily za titul majstra Slovenska a rád by k nim pridal piatu. Čo je však ešte obdivuhodnejšie, hrá už svoje jedenáste finále.

LIVE PRENOS SLEDUJ NA HUSTE.tv v sobotu aj nedeľu od 14.00h!

​Stav finálovej série je zatiaľ nerozhodný, ale hráči LG už teraz môžu bilancovať sezónu ako vydarenú. Samozrejme, že keď už sú tak ďaleko, chcú siahnuť na pohár rovnako ako Kometa Vrútky. Ale po nemastnej-neslanej základnej časti je pre nich účasť vo finále skvelý úspech. Zvlášť po tom, čo vyradili vlaňajšieho majstra a víťaza základnej časti. "Som veľmi rád, že sme v tíme vyladili srdcia, hlavy a formu v správny čas. Niektorí z našich hráčov hrajú finále po prvý raz, takže som veľmi rád, že sme sa tam po ťažkom štvrťfinále a ešte ťažšom semifinále prebojovali. Zatiaľ je to finále so všetkým čo k tomu patrí. Emócie, fanúšikovia, góly, krv," povedal pre náš web skúsený obranca.

Pripomeň si zostrih prvého finále!

Pre Minárika je to už jedenáste finále v kariére, viac ich medzi hráčmi hrajúcimi vrchol play off nie je a veľmi ťažko sme hľadali hráčov s viac účasťami aj medzi ostatnými klubmi: "Pre mňa je to "len" ďalší zápas. Nechcem, aby to znelo povrchne, ale ja chcem vždy každý zapas odohrať na 120 percent a je jedno či za LG, či za reprezentáciu, alebo za Farmu v mestskej lige. Samozrejme, že taktická príprava môže byť iná, ale pre mňa je to ďalší zápas, kde som pripravený nechať srdce za svojich," uviedol Minárik a dodal: "Playoff sú zápasy sprevádzané silnou fanúšikovskou podporou a v tom je to trochu iné. Emócie sú viac vyburcované a je škoda, že len počas play off. Na druhej strane to súťaž robí jedinečnou, je to niečo, na čo si človek nezvykne a vždy rád zažíva."

Skúseností má teda kapitán LG i reprezentácie na rozdávanie a finále je pre neho už rutinou. Na ktoré z nich však spomína najradšej? "Bolo to finále proti Martinu v roku 2010. Začínali sme u súpera a doviezli sme si jeden bod. Tretí zápas som rozhodol po vyhratom buly Braňa Vargu. Dával som gól na 3:2 a misky váh naklonil na stranu LG. Týmto výsledkom aj zápas skončil. V nedeľu sme finále ukončili a stali sa opäť majstrami," uzavrel Minárik.

Zostrih druhého finále...