Novinky - 25.05.2018 10:15

Golonkovi sa Košice nepozdávajú. Kde bude bývať?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: noviny.sk

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa budú v roku 2019 konať v Bratislave a v Košiciach, čo môže byť pre niektorých fanúšikov problém. A to najmä z hľadiska "dlhej"cesty. K svetovému šampionátu sa vyjadril aj bývalý reprezentačný útočník Jozef Golonka, so slovami "Kto mi zaplatí cestu až do Košíc?".

Jozef Golonka ako bývalý reprezentant vyjadril svoje obavy ohľadom cestovania a ubytovania počas MS 2019 v hokeji, ktoré budú v Košiciach. "Kto sa bude ťahať 4 alebo 5 hodín do Košíc na hokej?" pýtal sa. Na jeho otázku ale fanúšikovia z východu pohotovo reagovali: "My vám ju zaplatíme." 

Okrem dlhého cestovania trápila Golonku aj finančná situácia. "Neviem, kto mi zaplatí cestu. Síce mám zadarmo vlak, ale z našej generácie nie je nikto, kto by si mohol dovoliť zaplatiť hotel v Košiciach a všetko okolo toho," sťažuje sa 80-ročná hokejová legenda. Fanúšikov jeho vyjadrenie chladnými nenechalo, a tak sa rozhodli založiť na Facebooku stránku Hľadá sa ubytko v Košiciach pre Jožka Golonku. Bývalému kapitánovi slovenskej reprezentácie  a olympijskému striebornému medailistovi z roku 1968 tak chcú dopriať hokejový zážitok, za vlastné náklady. 

"Východniari sú pohostinní, a preto chcú Žiletku na MS v Košiciach,“ lákajú ďalších záujemcov. "Ubytovanie a odvoz zoženieme rovnako, ako chlebíčky, víno a ďalšie košické špeciality," pokračovali správcovia skupiny, ktorá ma momentálne takmer 700 členov. 

Slovenská reprezentácie si vybrala Košice najmä preto, že chcela vyjsť v ústrety rakúskym a českým fanúšikom, ktorí to majú do Bratislavy bližšie. "Bol som z toho veľmi smutný. Do Košíc je to ďaleko a bojím sa, že stratíme fanúšikov,“ dodal sklamane Golonka. Množstvo Slovákov ale zdieľa odlišný názor. "Cestovanie môže, ale nemusí byť problémom. Pred 7 rokmi sa takisto konali MS v Košiciach aj v Bratislave. Ľudia cestovali z rôznych kútov zeme, len aby videli našu reprezentáciu hrať," vyjadril sa slovenský reprezentant Tomáš Marcinko. 

Pozrite si archívnu reportáž o názore Golonku na financovanie športu: