Novinky - 10.06.2018 14:28

Oslavy podľa Ovečkina. Ruská mašina pije zo Stanleyho pohára dolu hlavou, aj s ním spí

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

V honosnej reštaurácii Café Milano s prominentmi Ivankou Trumpovou či jej manželom Jaredom Kushnerom, na bejzbalovom štadióne Nationals Park, ale aj vo fontánach v meste s obyčajnými ľuďmi oslavovali hokejisti Washingtonu víťazstvo v Stanleyho pohári. Hlavnou postavou bol ruský útočník a zároveň kapitán tímu Alexander Ovečkin,

Všade, kde sa muž s prezývkami Alexander Veľký či Ruská mašina objavil s pohárom nad hlavou, ozval sa uznanlivý potlesk prítomných a blýskali sa fotoaparáty mobilných telefónov. Organizátori prvého sobotňajšieho bejzbalového súboja Washington Nationals - San Fransciso Giants (7:5) prenechali právo prvého nadhodu práve Ovečkinovi a vôbec neprekážalo, že netrafil vymedzené územie, kde stál Max Scherzer. Podarilo sa mu to až na druhý pokus. Na jeho ospravedlnenie Američania dodávajú, že vtedy už mal za sebou 36 hodín osláv a jeho reč nebola vždy súvislá. "Prílišné vzrušenie a prílišná sila. Odviedol som však dobrú prácu," zavtipkoval si na svoj účet Ovečkin, oblečený v bielom drese tímu Nationals s osmičkou na chrbte, na webe NHL. "Rozhodne na tom potrebuje popracovať," krátko komentoval tréner víťazov Stanleyho pohára Barry Trotz.

Neskôr sa množstvo obyvateľov Washingtonu na sociálnych sieťach pochválilo zábermi Ovečkina a jeho spoluhráčov, ako sa kúpu vo fontánach a vyzývajú ľudí, aby sa k nim pripojili. Ruské médiá zasa zachytili svojho hrdinu ako pije šampanské zo Stanley Cupu v polohe dolu hlavou zachytený na pleciach spoluhráčov, resp, píšu o tom, že 32-ročný kanonier si priviezol vzácny 16 kg vážiaci strieborný pohár domov a dokonca si ho vzal aj v noci do postele. "Alex sa jednoducho s pohárom nechce rozlúčiť. Netreba sa čudovať, veď je to trofej, za ktorou sa pachtil celú kariéru," napísal Sport-Express.

Ovečkin sa v 24 zápasoch vyraďovacej fázy bojov o Stanley Cup prezentoval 27 bodmi za 15 gólov a 12 asistencií, vo finálovej sérii nazbieral 5 bodov (3+2). Rodák z Moskvy bol aj najlepším kanonierom vyraďovacej fázy o jeden zásah pred Markom Scheifelem z Winnipegu. V produktivite play-off obsadil druhé miesto za spoluhráčom Jevgenijom Kuznecovom s mankom 5 bodov.

Zároveň sa stal iba druhým ruským hokejistom, ktorý si prevzal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off. Predtým to dokázal Jevgenij Malkin z Pittsburghu v roku 2009. "Ovie" je aj prvý Rus a iba tretí Európan, ktorý ako kapitán doviedol svoj tím k Stanleyho poháru.