Novinky - 19.06.2018 08:32

Čo ešte predvedie Rybáriková v obľúbenom Birminghame?

Zdroj: sita/huste.tv

Iba 63 minút trval zápas slovenskej tenistky Magdalény Rybárikovej s Karolínou Plíškovej na turnaji WTA na tráve v anglickom Birminghame a svetová sedmička z Česka v ňom uhrala iba päť gemov /6:2, 6:3/. Slovenská hráčka zvládla úvodné kolo výborne obsadeného podujatia kategórie Premier nad očakávanie aj preto, že zahrala 8 es a využila 4 zo 6 brejkových príležitostí. A najmä po prvom podaní si pripísala až 81% bodov, kým jej súperka iba 56%. Rybáriková (19. v rebríčku WTA) ani raz nestratila svoj servis, čo bol tiež dôležitý faktor na ceste k víťazstvu.

"Nemyslím si, že súperka vychytila svoj najlepší deň. Všetko to bolo servise a returnoch a ja som v tom bola lepšia. To bol kľúč k víťazstvu," cituje zverenku Petra Hubera portál WTA.

Dvadsaťdeväťročná Slovenka zdolala o štyri roky mladšiu Češku a bývalú svetovú jednotku aj vlani a to dokonca na slávnej wimbledonskej tráve. Vtedy predviedla parádny obrat 3:6, 7:5, 6:2. "Stále vravím, že každý zápas je iný. Karolína je veľká hráčka a mám pred ňou rešpekt. Tento zápas jej však nevyšiel. Mne sa darili returny a ona možno premýšľala nad tým vlaňajším naším duelom vo Wimbledone. Ja som tam hrala veľmi dobre a dnes to mohlo byť úplne iné. Som však šťastná, že nebolo a vyhrala som aj toto stretnutie," doplnila Rybáriková na webe WTA.

Súperkou Rybárikovej v osemfinálovom 2. kole bude Francúzka Kristina Mladenovicová. Turnaj v Birminghame patrí medzi obľúbené u slovenskej tenistky. V roku 2009 sa stala jeho celkovou víťazkou (vtedy ešte s nižšou dotáciou 220 000 USD), okrem toho sa dostala ešte raz do semifinále aj štvrťfinále.