Novinky - 19.06.2018 14:07

Prehovoril ho Országh. Verím, že všetko bude v Slovane fungovať

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský hokejový reprezentant Adam Jánošík v 25 rokoch premiérovo okúsi KHL. Po dvoch rokoch v Liberci zamieril do Slovana Bratislava. Dôležitým faktorom, ktorý ho ovplyvnil pri rozhodovaní bol eminentný záujem trénera Vladimíra Országha, s ktorým sa stretol už v národnom tíme.

"Veľa to pre mňa znamená. Rád by som sa mu odvďačil výkonmi na ľade. Prvý kontakt so Slovanom prebehol po majstrovstvách sveta, keď som bol na dovolenke. Kluby sa spolu spojili a napokon sa to takto vyvinulo," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Liberca rodák zo Spišskej Novej Vsi. "Som veľmi rád, že som dostal šancu zahrať si KHL a že sa k tomu liberecký tréner Filip Pešán postavil tak ústretovo, že sa kedykoľvek môže vrátiť. V Liberci som bol celý čas šťastný a keby ma do Slovana nepustili, nemal by som dôvod hnevať sa," dodal.

Jánošík verí, že finančné problémy v klube nebudú pretrvávať. "Verím, že všetko bude fungovať. Zázemie a všetko okolo klubu majú v Bratislave jedno z najlepších v celej súťaži. Ide iba o to, aby si všetko sadlo a začalo klapať tak, ako má. Verím, že sa to podarí a nám sa bude dariť."

Trojnásobný účastník majstrovstiev sveta pôsobil v Liberci už v mládežníckych kategóriách, neskôr v rokoch 2012 až 2014 a dosiaľ naposledy aj v ostatných dvoch sezónach. "Odchádza sa mi veľmi ťažko. Prežil som v Liberci veľa krásnych rokov. Verím, že sa ešte raz vrátim a že toto nebola moja posledná kapitola v Liberci. Rovnako, ako som tu v mladosti začal, raz by som tu rád skončil. Ako som hovoril, od trénera Pešána mám dvere otvorená a veľmi si to vážim," uzavrel Jánošík.

"S Adamom Jánošíkom sme naplno počítali do základnej zostavy, ale trénerovi Országhovi sa tak zapáčil na majstrovstvách sveta, že dostal šancu zahrať si KHL. Adamovej prosbe sme vyhoveli, pretože nikdy nechceme brániť hráčom v tom, aby sa posunuli do lepších súťaží," ozrejmil kouč Liberca Filip Pešán.