Novinky - 15.07.2018 13:40

Trnava Bulldogs a Žilina Warriors bojujú o Slovak Bowl IV

Zdroj: jp

V nedeľu 15. júla sa v Trnave hrajú Trnava Bulldogs a Žilina Warriors v súboji o Slovak Bowl IV.
Finále SFL – najvyššej domácej súťaže v americkom futbale je reprízou zápasu spred dvoch rokov, vtedy Bulldogs prevalcovali Žilinčanov vysoko 63:7. Tento rok to vyzerá podľa priebehu ligy tak, že by sme mohli vidieť oveľa vyrovnanejší zápas.


Papierové predpoklady opäť favorizujú domácich Trnavčanov. Bulldogs zažívajú zaujímavú sezónu. Po minuloročnom sklamaní v najvyššej českej súťaži a až neuveriteľnej maródke sa tento rok Trnavčania zamerali na budovanie programu a zapracovanie viacerých mladých hráčov z juniorky do seniorského kádra. Vytvorilo to tak zaujímavý mix skúsených veteránov a mladíkov, ktorý sa zlepšoval od zápasu k zápasu. Bulldogs síce neodštartovali príliš presvedčivo, no postupne si pripísali víťazstvá proti všetkým tímom v lige. V poslednom kole zvládli svoju úlohu a po víťazstve nad Zvolenom Patriots obsadili prvé miesto po základnej časti. V semifinále si bez väčších problémov poradili s Nitrou Knights, ktorým ani v treťom vzájomnom zápase sezóny nedovolili skórovať a po výhre 28:0 postúpili do Slovak Bowlu. Tím sa opiera v ofenzíve predovšetkým o výkony mladého quarterbacka Lenovského, ktorý ovládol individuálne štatistiky vo svojej kategórii. V defenzíve a special teams sa Bulldogs mohli spoľahnúť na Melichára. Ten si pripísal 5 inteception, dva defenzívne touchdowny a dva punt return touchdowny. Trnavčania mali však azda najkompaktnejší tím zo všetkých a okrem spomínaných boli oporami Balog, Fančovič, Fridrich, či Němec. Pomohol im aj návrat skúsených hráčov ako Levický či Lőrincz do zostavy.

Warriors začali ročník jednoznačnou domácou výhrou nad Knights, no v ďalšom priebehu dvakrát zakopli u hlavných konkurentov v Košiciach a Trnave. Odvtedy však ťahajú sériu víťazstiev. V poslednom kole mali šancu zabojovať o prvé miesto po základnej časti, no bodový rozdiel v zápase so Steelers stačil napokon iba na celkové tretie miesto. Warriors však taktiež dokázali aspoň raz poraziť každého súpera. V domácom prostredí zdolali Bulldogs po vyrovnanom priebehu 16:6. V semifinále cestovali na pôdu favorizovaných Steelers, no po veľmi dobrom výkone zdolali domácich presvedčivo 24:0 a vybojovali si tak postup do finále.

Sleduj LIVE na HUSTE.tv

Pre Žilinčanov to v nedeľu bude už tretia finálová účasť v rade, no doteraz vždy proti favoritom ťahali za kratší koniec, keď v Slovak Bowle II podľahli Trnave 7:63 a v Slovak Bowle III Bratislave Monarchs 12:59. Warriors disponovali počas sezóny vyrovnaným tímom a v posledných zápasoch predovšetkým kvalitnou obranou, kde hrali prím Jurek, Marcin či Macošinec. Ofenzíva Žiliny sa počas sezóny dlhšie hľadala, no Warriors dokázali posúvať loptu po zemi aj vzduchom zásluhou Banika, Kočvaru či Valka. Práve Valko v základnej časti zaznamenal najviac bodov zo všetkých hráčov. K tomu však prispel aj fakt, že body zbieral aj za úspešné field goaly, ktorými často pomáhal svojmu tímu k víťazstvu.

Podľa všetkého sa môžeme tešiť na zaujímavý a vyrovnaný zápas, v ktorom sú miernym favoritom domáci Bulldogs, no ak nás táto sezóna niečo naučila, tak to, že každý dokáže poraziť každého.

Výsledky posledných vzájomných zápasov:
2016: Slovak Bowl II: Trnava Bulldogs – Žilina Warriros 63:7,
2018: základná časť: Trnava Bulldogs – Žilina Warriros 37:0, Žilina Warriors – Trnava Bulldogs 16:6.

Slovak Bowl IV sa hrá v nedeľu 15. júla 2017 o 14.00 h a bude sa vysielať aj na huste.tv.