Novinky - 12.07.2018 23:09

Remízový návrat D.Stredy na európsku scénu. Víťazstvo Trenčína v Podgorici

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Futbalisti Dunajskej Stredy na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi gruzínskeho Dinamo Tbilisi 1:1 v štvrtkovom prvom zápase 1. predkola Európskej ligy 2018/2019. Domáci nevstúpili ideálne do prvého zápasu na európskej scéne po 25 rokoch. Už v 15 min otvoril skóre hosťujúci Budu Zivzivadze. Domácim sa podarilo vyrovnať o 15 minút neskôr. Erik Pačinda našiel centrom Vakouna Issoufa Baya a ten sa hlavou nepomýlil. Po zmene strán sa DAC pokúšal strhnúť vedenia na svoju stranu, v 47. min ani v závere však Bayo nepochodil. V 90. min Dunajská Streda zahrávala rohový kop, lopta sa dostala k Tomášovi Hukovi, jeho hlavičke však chýbala razancia. V nadstavenom čase sa dostali hostia do prečíslenia dvaja na jedného, ale DAC zachránila žŕďka.

Odvetný duel odohrajú "žlto-modrí" na 54-tisícovom Štadióne Borisa Paichadzeho v Tbilisi o týždeň neskôr 19. júla o 19.00 h SELČ. Ak futbalisti Dunajskej Stredy postúpia do 2. predkola EL 2018/2019, nastúpia buď proti írskemu Derry City alebo bieloruskému Dinamu Minsk.

Hráči AS Trenčín triumfovali 2:0 na trávniku čiernohorského klubu FK Budučnost Podgorica vo štvrtkovom prvom zápase 1. predkola futbalovej Európskej ligy (EL) 2018/2019. Zverenci nového holandského trénera Ricarda Moniza si utvorili výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá sa uskutoční o týždeň neskôr - 19. júla o 20.30 h na trávniku v Myjave. Tam budú dočasne hrať futbalisti AS domáce duely v tejto sezóne, kým nebude pripravený nový "domovský" štadión.

Trenčania pri "ostrom" štarte do súťažného ročníka 2018/2019 rozhodli o víťazstve nad čiernohorským vicemajstrom na konci prvej polhodiny. V 27. min stretnutia sa dostal k lopte Bosniak v drese AS Hamza Čatakovič a nádhernou strelou do pravého horného rohu bránky Milana Mijatoviča poslal hosťujúce mužstvo do vedenia. Hráči FK Budučnost sa nestačili ešte spamätať zo šoku a už prehrávali o dva góly. Nigérijský pravý obranca Reuben Yem prenikol po pravej strane a v 30. min zblízka dorazil loptu do siete chorvátsky útočník trenčianskeho tímu Antonio Mance. Za domácich sa snažili o obrat najmä Igor Ivanovič a Balša Sekulič, prvý menovaný opečiatkoval v 47. min žrď bránky Igora Šemrinca. Na dvojgólovom víťazstve slovenského tímu sa však už nič nezmenilo.

V prípade, že futbalisti AS zvládnu čiernohorskú úvodnú prekážku, v 2. predkole Európskej ligy si zmerajú sily s úspešnejším z dvojice medzi poľským Górnikom Zabrze a moldavským klubom Zaria Balti.

Futbalová Európska liga 2018/2019 - 1. predkolo - prvý zápas (hrá sa na odvetu):

FC DAC Dunajská Streda - Dinamo Tbilisi (Gruz.) 1:1 (1:1)
Góly: 30. Bayo - 15. Zivzivadze, ŽK: 54. Bayo - 90.+ Buliskeria, rozhodoval: Peljto (Bos. a Herc.)

Zostava DAC: Macej - Huk, Šatka, Záhumenský - Koštrna, Herc, Ljubičič, K. Vida (67. Tretiakov), Šimčák (46. Kalmár) - Pačinda (79. Divkovič), Bayo

FK Budučnost Podgorica (Č. Hora) - AS Trenčín (SR) 0:2 (0:2)
Góly: 27. Čatakovič, 30. Antonio Mance, ŽK: 21. Vukčevič, 41. I. Ivanovič, 82. Adžič, 90.+ Mirkovič - 19. Reuben Yem, 86. Zubairu, 90.+ K. Julien, rozhodoval: Mete Kalkavan (Tur.)

Zostava Trenčína: Šemrinec - Reuben Yem, M. Šulek, Lawrrence, K. Julien - Čatakovič, El Mahdioui, Zubairu - Sleegers, Antonio Mance (59. Umeh), Azango (84. Van Arnhem)