Novinky - 16.07.2018 09:23

Tragické oslavy Francúzov. Zahynuli dvaja fanúšikovia, v Paríži odstavili metro

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, youtube

Francúzsko druhýkrát v histórii vyhralo majstrovstvá sveta vo futbale. V nedeľňajšom finále XXI. svetového šampionátu v Rusku triumfovalo v Moskve nad Chorvátskom 4:2 a v "krajine galského kohúta" vypukli mohutné oslavy. Niektorí priaznivci to však poriadne prepískli, dvaja z nich na to dokonca doplatili životom.

V alpskom mestečku Annecy došlo k tragédii, keď si 50-ročný fanúšik "Les Bleus" zlomil väzy pri skoku do kanála. V neďalekom Saint-Felix zasa zahynul 30-ročný muž po tom, ako pri oslavách narazil svojím automobilom do steny. V blízkosti mesta Nancy utrpeli ťažké zranenia tri malé deti, ktoré zrazil neznámy motocyklista.

V Paríži museli strážcovia poriadku použiť slzný plyn. Krátko po polnoci vypukli v blízkosti Elyzejských polí nepokoje, nespratníci vykrádali obchody neďaleko Víťazného oblúka, rozbíjali výklady a napádali policajtov. Keďže problémy neutíchali, z bezpečnostných dôvodov zastavili všetky dopravné spojenia vrátane metra a prímestskej železnice.

Porušenia zákona sa vyskytli aj v Lyone, Bordeaux a Marseille, kde stovky priaznivcov "trikolóry" vyjadrovali svoju radosť ničením áut a podpaľovaním odpadkových košov.