Novinky - 18.07.2018 17:59

Senica hlási ďalších dvoch Juhoameričanov

FK Senica sa dohodol na spolupráci s argentínskym brankárom Federicom Tabordom a brazílskym stopérom Robertom Diasom. Dvadsaťdeväťročný gólman prišiel na Záhorie ako voľný hráč a podpísal kontrakt na rok s možnosťou opcie. Jeho rovesník Dias v minulej sezóne hral za domáci tím Esporte Clube Novo Hamburgo, so Senicou sa dohodol na rovnaké obdobie s opciou ako Taborda. Informoval o tom FK Senica na oficiálnom webe.

Argentínčan Taborda doplní na brankárskom poste 18-ročných mladíkov Adama Kováča a Lukáša Kučeru. Minulosezónna jednotka, František Plach, sa už medzičasom sťahovala do poľského tímu Piast Gliwice, Michal Šulla putoval do Slovana ešte počas sezóny. Ostrieľaný tridsiatnik má už s európskym futbalom skúsenosti, keď sa objavoval vo farbách talianskeho Civitanovese.

Stopér Roberto Dias väčšinu doterajšej kariéry strávil v rodnej Brazílii, ale šťastie skúšal aj v Portugalsku, Rumunsku a Mexiku. Na starom kontinente sa objavil vo farbách Paços Ferreira a Astra Giurgiu. Aj jeho úlohou bude spevniť zadné rady, ktoré mali Seničania v uplynulom ročníku najpriepustnejšie vo Fortuna lige.

Obe nové tváre boli predstavené len tri dni pred prvým kolom nového ročníka. Záhoráci v ňom na svojej pôde privítajú majstrovský Spartak.