Novinky - 20.07.2018 10:39

Górnik Zabrze bude náročnejší súper

Zdroj: sita

AS Trenčín spečatil postup do 2. predkola Európskej ligy 2018/2019 ako posledný zo slovenských zástupcov. Vo štvrtkovom večernom súboji na myjavskom trávniku remizoval s čiernohorským tímom Budučnost Podgorica 1:1, ale vďaka minulotýždňovému víťazstvu 2:0 u súpera si zabezpečil účasť v ďalšej fáze súťaže, kde ho čaká poľský klub Górnik Zabrze.

Hráči spod Čákovho hradu začali odvetu úvodného predkola solídnym výkonom v prvom polčase, keď si vypracovali dve gólové príležitosti. Čatakovič s Azangom však neprekonali brankára Mijatoviča a po zmene strán bolo na ihrisku cítiť nervozitu. Domácich na chvíľu upokojil presný zásah Antonia Manceho, ale v záverečných minútach si duel skomplikovali. Šemrinec najskôr chytil pokutový kop Ivanoviča, no na konci riadneho hracieho času inkasoval od striedajúceho Peroviča.

"Výsledok 2:0 z prvého zápasu je pre mužstvo nebezpečný, pretože môže podceniť súpera. Podgorica nás prekvapila tým, že nastúpila v defenzívnom rozostavení 4-2-3-1 a nehrala na dvoch útočníkov. Preto sme mali problémy vo výstavbe útoku a nepresadzovali sme sa v krídelných priestoroch. Napriek tomu si Čatakovič a Azango vytvorili šance na skórovanie. Ak by ich premenili, bol by to ľahší duel, no nestalo sa tak a polčas sa skončil bez gólov. Po zmene strán sme chceli kontrolovať hru a neurobiť zbytočné chyby. Vďaka Mancemu sme dali aj gól, ale po zaváhaní Yema sme súperovi darovali penaltu. Šemrinec ju následne chytil a od toho momentu sme mali zápas dohrať bez problémov. Napokon sme však inkasovali v závere, čo sa nemalo stať," zhodnotil stretnutie na pozápasovej tlačovej konferencii tréner AS Trenčín Ricardo Moniz.

Holandský kouč využil v dueli jediné striedanie, aj to až v nadstavenom čase druhého dejstva. Napriek tomu nebol spokojný s účinkovaním svojich zverencov. "V ďalšom predkole musíme predviesť viac, pretože súper bude silnejší. Ukázali sme, že v niektorých smeroch ešte nie sme dostatočne pripravení. Potrebujeme si vytvoriť viac šancí a dať viac gólov," pokračoval.

Súperom Trenčína v 2. predkole Európskej ligy bude poľský tím Górnik Zabrze. Štvrté mužstvo minulej sezóny Ekstraklasy vyradilo v prvej fáze súťaže moldavský klub Zaria Balti. V úvodnom dueli na domácom trávniku triumfoval Górnik najtesnejším rozdielom 1:0 a v odvete si vybojoval postupovú remízu 1:1 až gólom z 85. minúty.

"V minulosti som trénoval Lechiu Gdansk, strávil som pol roka v poľskej Ekstraklase a z vlastnej skúsenosti viem, že tamojšia liga je neuveriteľne silná. Tímy sú tam výborne pripravené po fyzickej aj taktickej stránke. Je tam takisto dostatok kreativity, čo ma prekvapilo. Hrá sa tam na oveľa vyššej úrovni, ako ľudia očakávajú. Preto bude to veľmi náročný duel," dodal 54-ročný Moniz.

AS Trenčín odohrá prvý zápas 2. predkola vo štvrtok 26. júla na trávniku Górniku Zabrze, druhé stretnutie je naplánované na 2. augusta v Myjave. Pred cestou do Poľska budú mať hráči slovenského klubu týždňové voľno, pretože víkendový fortunaligový súboj s Nitrou odložila Únia ligových klubov (ÚLK) na neurčito.