Novinky - 21.07.2018 21:31

Také derby a bez fanúšikov, búria sa Angličania

Zdroj: huste.tv/ESPN

Na Slovensku sa v rámci Ligy národov tešíme na stretnutia so susednými krajinami, Českom a Ukrajinou. Zloženie trojčlenných skupín však vyskladalo viaceré také, ktoré si budú mať čo povedať. Príkladom je Anglicko s Chorvátskom. Strieborný a štvrtý tím ostatných MS sa na svoj dvojzápas poriadne tešia. Anglicko bude chcieť oplatiť semifinálovú prehru a atmosféra mohla byť skvelá. Minimálne Chorvátska sa to však týkať nebude. Dôvodom je trest od UEFA.

Trest bol udelený za vyobrazenie nacistického symbolu na štadióne v Splite v júni 2015. Tribúny sa chorvátskemu národnému tímu zatvorili na dva zápasy o odslúžiť si doteraz stihli len jeden. Počítajú sa totiž iba domáce duely pod hlavičkou Európskej futbalovej federácie. Takým bol od udelenia trestu len kvalifikačný zápas o EURO 2016 proti Bulharsku.

​Anglickí priaznivci chceli presadiť, aby chorvátsky trest trpieť nemuseli a žiadali od FA, aby sa ich vo veci zastala. Ideálny scenár pre nich bol taký, že by v Rijeke vytvorili Albionu domáce prostredie. Lenže ostali sklamaní. FA sa rozhodla, že nebude pre malú skupinku fanúšikov napádať a spochybňovať rozhodnutie UEFA a dvojzápasový trest Chorvátska plne rešpektuje. Októbrové stretnutie zverencov Zlatka Daliča a Garetha Southgatea prinesie určite výborný futbal, no hrať sa bude v absolútnom tichu.