Novinky - 08.08.2018 12:07

Maďarský nováčik s nepekným debaklom od Košíc

Zdroj: huste.tv

Mužstvá sa pred novou hokejovou sezónou tvrdo pripravujú a na programe sú aj prvé prípravné zápasy. Maďarský tím DVTK Jégesmedvék vycestoval do metropoly východu, aby spoznal kvalitu Tipsport ligy a nepríjemne sa popálil. Košičania, ktorí nastúpili bez Ladislava Nagya, Tomáša Netíka, Gabriela Spillára či Klemena Pretnara, súpera rozobrali výsledkom 7:1. Tím z Miškovca si v ďalšej fáze prípravy naplánoval dvojzápas s Michalovcami a privíta aj české Vítkovice.

Výsledok úvodného prípravného duelu ešte nemusí byť rozhodujúci, no faktom je, že Košice svojho súpera prevyšovali už od úvodnej časti hry. Hoci na začiatku mali šance oba celky, v sieti Rumuna Attilu Adorjana skončili až štyri puky, zatiaľ čo domáci Vladislav Habal neinkasoval ani raz. Domáci pokračovali s chuťou a jediný gól vicemajstra Maďarska prišiel až 50. minúte duelu, čo znamenalo len miernu korektúru. Za Košice skóroval postupne Suja, dvakrát Haščák, Galamboš, dvakrát Kafka a raz aj McDowell.

Góly a asistencie: 8. Suja (Šoltés, Hričina), 17. Haščák (Lenďák), 19. Haščák, 20. Galamboš (Lenďák), 27. Kafka (Haščák, Brophey), 30. Kafka (Hričina), 54. McDowell (Šoltés) – 50. Galanisz (Somogyi)
HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (C), Lenďák, Šedivý, Koch, Pulli, McDowell, Michalčin – Kafka, Brophey, Haščák – Šoltés, Galamboš, Hričina (A) – Jokeľ, Suja (A), Petráš – Žitný, Krajňák, Mikula
DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (Duschek) – Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Szirányi (A), Láda, Vojtko – Vas (A), Loiseau, Kulmala – Magosi (C), Galanisz, Somogyi – Ľupták, Harrison, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó

Už v najbližších dňoch svoju prípravu odštartujú aj ďalšie slovenské tímy. Vo štvrtok si sily zmerajú ligoví súperi - Banská Bystrica s Detvou a Zvolen s Popradom, v priebehu budúceho týždňa vycestujú Nitrania do Vsetína a Trenčín privíta 17. augusta Karlovy Vary.