Novinky - 09.08.2018 15:40

European Tour poslala 150 tisíc americkému učiteľovi

Zdroj: huste.tv

Sedel si len tak s kamarátom na káve, keď mu zrazu prišla správa z banky, že na účet prijal vyše 150 tisíc amerických dolárov. Šlo pritom "len" o učiteľa z americkej Floridy, ktorý na podobné jednorazové príjmy rozhodne zvyknutý nie je. Na Twitteri sa z toho stal okamžite hit, jeho kamarát totiž detail transakcie odfotil a podelil sa o tento zážitok s verejnosťou. Celá komická situácia spočívala v tom, že učiteľ sa volá Tommy Fleetwood a je menovcom britského golfistu. Ten pred mesiacom skončil na konečnom dvanástom mieste The Open, pričom čiastka 154 480 dolárov bola jeho prize money.

Americký menovec sa ihneď vydal do svojej banky a priznal, že lákavá suma mu neprináleží a zrejme ide o iného Fleetwooda. "Podľa mňa šlo o to, že v minulosti odohral v Európe niekoľko turnajov Challenge Tour, a preto mala golfová asociácia jeho údaje. Peniaze už boli vrátené, ale aspoň môže povedať, že vyhral toľko peňazí na The Open." vysvetľuje omyl kamarát, ktorý videl bezprostrednú reakciu na prijatie peňazí.

Golfista narodený v Southporte zo situácie drámu nerobí. O účty sa mu stará manažérka a manželka v jednej osobe a kým sa na internete neobjavil tweet o chybne vyplatenej odmene, o ničom nevedel. The European Tour sa za to, podľa jeho slov, už teraz cíti zle. V každom prípade, šlo o úsmevný príbeh.