Novinky - 10.08.2018 15:58

Sú unavení, pretože prileteli neskoro. Využijeme to?

Zdroj: huste.tv

Našim posledným súperom na turnaji Hlinka Gretzky Memorial Cup bude susedné Česko. Naši reprezentanti do 18 rokov prehrami so Švédmi a Kanaďanmi stratili šancu na semifinále, no výhra nad Švajčiarskom 5:3 rozhodla, že budú hrať o konečné piate miesto. V podobnej situácii sa ocitli aj Česi. Zápasy s USA a Ruskom skončili pre nich hrozivým súčtom skóre 0:9, no potom zvládli predĺženie proti rovesníkom z Fínska a uspeli výsledkom 4:3.

Tréner českého tímu Alois Hadamczik vidí dôvod v únave hráčov. "Keď sme prileteli, boli sme vo veľmi dobrej pohode a forme. V generálke s Kanadou sme stíhali korčuľovať, dokonca sme možno boli aj lepším tímom. Lenže potom na nás padla únava. Do Kanady sme cestovali 24 hodín. Vyrovnať sa v sedemnástich rokoch s tým, že cestujete celý deň, idete proti Kanade a potom hráte ešte ďalšie tri zápasy za tri dni, to je strašne ťažké." cituje coacha web hokej.cz. Podľa jeho slov hráči stratili ľahkosť, ktorá sa zo dňa na deň nahradiť nedá. Chýba mu v hre iskra a k pukom sa jeho zverenci dostávajú o krok neskôr ako súper. Vrcholom toho bol debakel 0:6 od Spojených štátov.

"Myslím, že sme urobili hroznú chybu. Dostali sme ale taký rozpis, že vtedy a vtedy letíme. Inak to nešlo. Do budúcna je to snáď ponaučenie." konštatoval tréner. Česi sa pritom minulý rok na Memoriáli Ivana Hlinku dostali až do finále, v ktorom nestačili na Kanadu. Počas svojej cesty sa však so Slovákmi nestretli a posledným vzájomným zápasom tejto vekovej kategórie je konfrontácia z aprílových MS. Naši reprezentanti vtedy vyhrali 5:2.

​Zostrih zápasu so Švajčiarskom, v ktorom si naša osemnástka pripísala prvé víťazstvo na turnaji.