Novinky - 14.08.2018 22:18

Mendyho závislosť na sociálnych médiách alebo len provokácia

Zdroj: huste.tv/twitter

Tréner Manchestru City, Pep Guardiola, patrí medzi coachov, ktorí chcú mať v kabíne disciplínu a svojich zverencov sledujú prakticky vo všetkom, čo robia. Vrátane toho, koľko času trávia na sociálnych sieťach a používaním elektroniky celkovo. To sa zatiaľ javí ako problém 24-ročného ľavého obrancu Benjamina Mendyho, ktorý do Manchestru prišiel pred rokom z Monaka. V sezóne 2017/18 nastúpil v lige len sedemkrát, no tento rok dostal dôveru na celý zápas proti obom londýnskym súperom, v Community Shield proti Chelsea aj v lige proti Arsenalu.

"Mendy je Mendy. Občas ho chceme zabiť a občas si povieme 'Uau! Akého hráča máme!'. Dodáva nám energiu, ale je veľa vecí, ktoré musí zlepšiť. Verím, že ho presvedčíme, aby zabudol na sociálne médiá." hodnotil mladého Francúza Pep Guardiola na tlačovej konferencii. Práve tento citát sa objavil aj na Twitteri Manchestru City a Bejnamin Mendy naň okamžite zareagoval. Nespravil nič iné, len zacitoval a pridal krátky popis "Oops" s nervóznym emoji.

Pokiaľ chce Pep Guardiola bojovať proti premárnenému času na sociálnych sieťach svojich zverencov, Mendy určite nebude jediný "problémový" článok. Rovnako starí sú zo súčasného kádra ďalší štyria hráči a popri nich ešte mladší Sané, Sterling či Gabriel Jesus. Vekový priemer kompletného kádra City je len 25,6 roka. Priemer Liverpoolu je 26, Chelsea 26,8, Arsenalu a Manchestru United až 27.