Novinky - 15.08.2018 13:42

Obranca Nashvillu Ryan Ellis so zmluvou na osem rokov

Zdroj: sita

Klub zámorskej hokejovej NHL Nashville Predators sa dohodol na predĺžení spolupráce s obrancom Ryanom Ellisom až do konca sezóny 2026/27. Kanadskému bekovi začne platiť novú zmluva na začiatku ročníka 2019/20 a zabezpečí mu dovedna 50 miliónov dolárov, čo znamená 6,25 milióna na sezónu. Informoval o tom oficiálny web "Predátorov".

"Ryan je dôležitou súčasťou tímu na ľade aj mimo neho, a tak sme radi, že budeme môcť využívať jeho líderské schopnosti aj v budúcnosti. Rozprávali sme sa o tom, že potrebujeme udržať pokope kostru kádra a jeho zotrvanie v klube nám pomôže v boji o Stanleyho pohár. Ryan je jeden z dôvodov, prečo mužstvo cíti šancu na víťazstvo vždy, keď vstúpi na ľad," pochválil ofenzívneho obrancu generálny manažér tímu David Poile.

Dvadsaťsedemročný Ellis pôsobí od začiatku seniorskej kariéry v organizácii Nashvillu Predators a v jeho drese odohral dovedna 454 duelov s bilanciou 60+140. Rodák z Freeltonu má vo svojej zbierke zlatú medailu z majstrovstiev sveta do 18 a 20 rokov a triumfoval aj medzi mužmi. V juniorskom veku dvakrát získal Memorial Cup aj prvenstvo v súťaži OHL.