Novinky - 15.08.2018 17:40

John Terry má novú pracovnú pozíciu. Viacerých prekvapil.

Zdroj: huste.tv

Britské zápasové štúdiá počas zápasov Premier League môžu byť príkladom pre celý svet. Televízni odborníci tam do detailov rozoberú každý jeden moment, herné štýly a často je veselo vďaka rôznym stávkam a doťahovačkám medzi bývalými hviezdami konkurenčných klubov. Osvedčené tváre tak svoje miesta držia a pre mnohé ďalšie osobnosti už miesto neostalo. Napríklad pre Johna Terryho, ktorý sa televíznym expertom predsa len stal, avšak v africkom Egypte.

Takýmto spôsobom začal Terry vypĺňať svoj voľný čas pre miestny superklub Pyramids FC. Majitelia, ako je v tomto regióne zvykom, peniazmi nešetria. Potom, čo sa ťah s Terrym osvedčil, v budúcnosti sa môžu objaviť aj Alan Shearer, Rio Ferdinand a Didier Drogba. Tento klub sa stane celkom určite gigantom na ligovej scéne, keď sa len nedávno dostal do rúk majiteľov zo Saudskej Arábie, a tí počas leta ohlásili príchod neuveriteľných dvadsiatich posíl. Pôvodným názvom mužstva bolo Al Assiouty Sport a v aktuálnej sezóne v troch zápasoch nenašiel premožiteľa. Všetky analyzoval práve John Terry.

37-ročný bývalý anglický reprezentant dianie v egyptskom klube prirovnáva dianiu, ku ktorému došlo v Chelsea v čase, keď ju kúpil Roman Abramovič. Ako odborník a analytik nie je jeho úlohou iba slovne pokryť polčasové prestávky, ale odovzdáva cenné rady. "Obrancovia musia medzi sebou viac komunikovať a posúvať loptu dopredu, aby minimalizovali nebezpečenstvo pred svojou bránou. Rovnako tak brankár nesmie opúšťať svoje miesto v bráne a vyraziť proti útočníkovi, kým obrancovia nestratia možnosť reagovať." kritickým tónom rozoberal defenzívnu hru Pyramids. Veľký prínos Terryho si Egypťania dobre uvedomujú a na čas sa z neho stal futbalový boh v krajine, z ktorého slov sa hráči môžu veľmi veľa naučiť.