Novinky - 17.08.2018 18:30

Serena Williamsová s viacerými negatívnymi podnetmi pred US Open

Zdroj: huste.tv/youtube

Americká tenistka Serena Williamsová od júlového finále Wimbledonu evidentne nie je vo svojej koži a jej posledné tri vystúpenia priniesli dve prehry. V San Jose vypadla hneď šestnásťfinále na rakete Britky Johanny Kontaovej, v Cincinnati ešte cez Austrálčanku Dariu Gavrilovovú prešla, no stroskotala na Petre Kvitovej. Známy jej už aj dôvod, ktorý ju vo výkonoch rozhodil a podpísal sa na výpadku formy, ktorému predchádzala séria šiestich víťazstiev s jediným strateným setom. Muž, odsúdený za vraždu jej nevlastnej sestry, bol prepustený na slobodu. Tá bola zastrelená ešte v roku 2003 na predmestí Los Angeles v Yetunde. Práve tam sestry vyrastali, viackrát opisovali výstrely a výkriky, ktoré počuli počas svojich tréningov a teraz miestne tenisové centrum nesie meno práve po Serene a Venus Williamsových.

Robert Maxfield, ktorý bol uväznený tri roky po vražde, dostal trest na pätnásť rokov. Za dobré správanie sa však na slobodu dostal už teraz, a to na podmienku. "Nevedela som to dostať z mysle." konštatovala na margo prehry s Kontaovou americká tenistka a bývalá svetová jednotka. Spomenula aj samotného vraha. V súvislosti s ním si len povzdychla, že život jej nevlastnej sestry sa za "dobré správanie" už nevráti nikdy. Nepríjemná informácia sa k tenistke dostala len pár minút pred tým, ako vyšla na kurt a prehra 1:6, 0:6 bola najväčšou, akú v kariére utŕžila. Svoj jediný gem pritom získala hneď v úvode zápasu na svojom podaní, ktoré ešte v rámci prvého setu trikrát stratila.

Návrat na okruh WTA Serene komplikuje aj fakt, že je čerstvou matkou a stále dojčí. To jej tréner Patrick Mouratoglou zakazuje, počas tréningov a zápasov jej káže dcérku odstaviť bokom, pričom tvrdí, že by tenistka mala prestať vidieť veci z pohľadu rodiny a začať rozmýšľať ako profesionálka, pre ktorú je tenis prioritou. "Je to muž a nerozumie tomu prepojeniu. Najkrajšie na každom dni sú pre mňa chvíle, keď kŕmim dcéru." povedala Serena Williamsová pre BBC. Svojho coacha zároveň kritizuje aj za správanie krátko po pôrode. Pre potreby instagramovej fotografie vraj musela utiahnuť svoje boky pásom, aby vyzeral menší.