Novinky - 17.08.2018 22:24

Ronaldinho je naspäť. V mladšom vydaní.

Zdroj: huste.tv/youtube

Jablko nepadá ďaleko od stromu, a to sa evidentne týka aj hviezdneho Ronaldinha, člena zlatého brazílskeho tímu z majstrovstiev sveta 2002. O svojich kvalitách vo vlasti presvedčil aj jeho 13-ročný syn Joao Mendes, ktorého získalo do svojich radov Cruzeiro. Čo je na príbehu ešte zaujímavejšie, mladík Joao skrýval svoju identitu a do skúšobného kempu nevstupoval s nálepkou syna slávneho otca. Nikto z trénerov a skautov o jeho vzťahu s Ronaldinhom jednoducho nevedel.

Gény futbalistu, považovaného za jedného z najlepších v histórii, nepochybne v nohách vychádzajúceho talentu ostali, no od malička žije so svojou matkou Jainou Natielle Mendesovou. Práve tá ho priviedla aj na skúšku do mládeže Cruzeira, tímu, ktorého seniorský výber je súčasťou najvyššej brazílskej súťaže. V práve prebiehajúcej sezóne Serie A sú muži na priebežnom ôsmom mieste, a to zápasový kalendár nedávno prešiel do svojej druhej polovice. Teraz má vedenie v pláne za každú cenu Joaa Mendesa udržať ešte rok. V štrnástich mu totiž môže dať podpísať zmluvu.

Zaujímavosťou je, že Ronaldinhov syn bol pred nejakým časom aj na skúške v PSG. Rovnako vtedy jeho príbuzní verejnosti známi neboli a Parížania ho odmietli. Pravdepodobnosť, že sa Brazílčan do Európy ešte dostane, je však vysoká. Aj samotný Ronaldinho začínal seniorskú kariéru "doma" a práve do PSG prešiel v roku 2001 z Gremia. Neskôr si zahral aj za Barcelonu či AC Miláno, až sa vrátil do Európy a jeho posledným klubom bolo v roku 2015 Fluminense.