Novinky - 18.08.2018 09:00

Obmenená argentínska reprezentácia, absentuje aj Lionel Messi

Zdroj: sita

Dočasný tréner argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Scaloni nenominoval na medzištátne duely proti Guatemale a Kolumbii viaceré opory národného tímu. Vo výbere juhoamerického tímu chýba najväčšia hviezda v podobe Lionela Messiho, ktorý sa stále nerozhodol, či bude pokračovať v drese "Albiceleste". V kádri absentujú takisto ofenzívni hráči Sergio Agüero, Ángel Di María a Gonzalo Higuaín, stredopoliar Éver Banega aj obranca Nicolás Otamendi.

Scaloni vsadil na viacerých mladých futbalistov vrátane Cristiana Pavóna z Bocy Juniors alebo Giovanniho Simeoneho z Fiorentiny, ktorý je synom súčasného kouča Atlética Madrid Diega Simeoneho. Do nominácie sa vošiel aj strelec milánskeho Interu Mauro Icardi, ktorý s mužstvom necestoval na svetový šampionát do Ruska.

Argentína na tohtoročných majstrovstvách sveta vypadla v osemfinále po prehre 3:4 s Francúzskom, keď s problémami postúpila zo základnej skupiny. Nevýrazné výkony národného tímu pripravili o miesto hlavného trénera Jorgeho Sampaoliho, ktorého dočasne nahradil Scaloni. Meno nového kouča Argentínska futbalová asociácia (AFA) stále neoznámila.

Scaloni s určitosťou povedie národný tím 7. septembra v medzištátnom dueli proti Guatemale v Los Angeles a o štyri dni neskôr si jeho výber zmeria sily s Kolumbiou v New Jersey.