Novinky - 18.08.2018 17:28

Igor Zelenay víťazom štvorhry na challengeri v talianskom Cordenonse

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský tenista Igor Zelenay a Ukrajinec Denis Molčanov nasadení ako prví uspeli vo finále štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour Internazionali di Tennis del Friuli Venezia Giulia v talianskom Cordenonse (dotácia 64 000 eur, antuka vonku), keď v sobotňajšom popoludňajšom finále zdolali nenasadený slovensko-španielsky pár Andrej Martin, Daniel Muňoz de la Nava za 89 minút tesne 3:6, 6:3, 11:9 (zápasový tajbrejk).

V prvom sete od stavu 3:3 už Zelenay s Molčanovom nezískali ani gem, druhý set bez väčších problémov získali po náskoku 4:0. O víťazovi musel rozhodnúť až zápasový tajbrejk. V ňom slovensko-ukrajinský tandem prehrával 5:8 i 7:9, ale dva mečbaly odvrátil a štyrmi loptičkami za sebou sa napokon tešil z triumfu.

Zelenay má na konte už 37 titulov v debli na challengerovej úrovni, z nich päť v tomto roku, všetky po boku Molčanova. Tridsaťpäťročný Novomešťan triumfoval v Cordenonse aj pred tromi rokmi - vtedy paradoxne spolu s krajanom Andrejom Martinom, ktorý v sobotu stál proti nemu na druhej strane siete.

Štvorhra - finále:

Denis Molčanov, Igor Zelenay (Ukr./SR-1) - Andrej Martin, Daniel Muňoz de la Nava (SR/Šp.) 3:6, 6:3, 11:9 (zápasový tajbrejk) za 89 minút