Novinky - 20.08.2018 09:00

Len nech si nevypichnú oči. Virálne gesto s vykĺbeným zápästím plní Instagram

Zdroj: huste.tv/Instagram

Oslava gólu špecifickým gestom alebo tancom je jednou z ochranných známok futbalistov a sú na ne patrične hrdí. Ako sa z gólu teší Cristiano Ronaldo alebo Daniel Sturridge, dobre vie každý ich fanúšik a "svoje" gesto chcú mať aj mladíci. Jedno vymyslel aj Jesse Lingard, ktoré si potom vo veľkom obľúbil jeho reprezentačný kolega Dele Alli. Práve títo dvaja mladíci z radov Manchestru United a Tottenhamu stoja za spopularizovaním niečoho, čo možno opísať ako zvrtnutie zápästia do neprirodzenej polohy a priloženie krúžku z prstov na oko. Oveľa pochopiteľnejší nie je ani anglický názov "the hand-bending, mind-boggling, monocle-style salute".

I Need An Emoji For This ASAP ?? #JLingz

Príspevok, ktorý zdieľa JLingz ?? (@jesselingard),

O tom, že takéto otočenie ruky nie je jednoduché, sa už presvedčili viacerí hráči. Celá akadémia Červených diablov snáď už stihla podobným spôsobom zapózovať a opakujú to aj hráči z celého sveta. Lingard pritom kredit za tento výmysel dáva svojmu dobrému kamarátovi z civilného života. Do instagramovej zábavky sa už zapojil napríklad Paul Pogba, Ashley Young, Mauricio Pochettino, Fred a aj Neymar. Tí boli v napodobňovaní Lingarda viac či menej úspešní.

Keď si krúžok na oko začali prikladať aj hviezdy brazílskej reprezentácie, tvorcovia uznali, že to malo úspech. Lingard však pri svojich oslavách ostane verný pôvodnému gestu s vystrčenými ukazovákmi.

Neymar na snapchate
Neymar na snapchate
Zdroj: Snapchat