Novinky - 21.08.2018 23:26

Ak McGregor prehrá najbližší zápas, zrejme ukončí kariéru

Zdroj: huste.tv/Mirror

Hviezda UFC (dobre známa aj tým, ktorí zmiešané bojové umenia neuznávajú) Conor McGregor, má pred sebou veľmi dôležitý zápas, možno až zápas kariéry. Po svojom ústupe zo scény a excese pri napadnutí autobusu plného súperov sa teraz vracia, a to hneď súbojom o titul proti Khabibovi Nurmagomedovi. Ten sa chopil príležitosti a uvoľnený opasok po Conorovi získal do svojej vitríny. Teraz si ho bude musieť zaslúžiť viac ako pri všetkých predchádzajúcich 26 víťazstvách. Postaví sa totiž práve bývalému šampiónovi. Všetko sa uskutoční 6. októbra a podľa všetkých odborníkov to bude typ zápasu, v ktorom víťaz vezme všetko, porazený zapadne prachom. Kým pre ruského bojovníka by to bola len prvá kariérna prehra a na trón sa počas kariéry ešte vyškriabať môže, McGregor by takto zaknihoval už svoju štvrtú prehru, nevyšiel by mu návrat a tým by si pre potreby najprestížnejšej MMA organizácie mohol vykopať hrob.

Takýto názor zastáva uznávaný odborník UFC, Robin Black, ktorý sa domnieva, že víťaz tejto bitky veľa získa a porazený veľmi veľa stratí. Pre Íra to bude celkovo 24. zápas v MMA. Posledný zviedol v novembri 2016 a technickým K.O. v ňom pokoril Eddieho Alváreza. Predtým dvakrát čelil Nateovi Diazovi, s ktorým má bilanciu 1-1. "Pokiaľ Khabib prehrá, nepríde len o svoju neporaziteľnosť. Stratiť ju proti niekomu, ako je McGregor, kedy sa napätie okolo všetkého rapídne zvýši, takéto prehry sú bolestivé a bojovníka navždy zmenia." vysvetľuje Robin Black situáciu z pohľadu Nurmagomedova. Ako príklad uvádza Josého Alda. Ten prehral titulový zápas s McGregorom už po neuveriteľných trinástich sekundách a odvtedy utrpel prehru v ďalších dvoch zo štyroch súbojov, do ktorých nastúpil. Tím z Machačkaly totiž považuje najbližšieho súpera za klauna, ktorý do klietky na titulový zápas jednoducho nepatrí.

Kým zo strany Khabiba Nurmagomedova by prehra bola skôr psychickou záležitosťou, na Conora McGregora by sa už inak pozerala celá verejnosť. Keď zaútočil nákupným vozíkom na autobus a bol zatknutý, mnohí sa domnievali, že zašiel za akceptovateľnú hranicu svojej kontroverznosti. Podobne to videli aj v UFC, no peniaze vládnu svetu a tomuto megazápasu sa odolávalo ťažko. "Všetka pozornosť publika, všetka vášeň okolo neho, zbožňovanie aj nenávisť. Všetko by razom patrilo Khabibovi." vykresľuje analytik Black. Rebríček hodnôt má írsky "The Notorious" postavený trochu inak (podobe ako mnohí slávni bojovníci) a v tridsiatich rokoch by si mohol užívať vybojované milióny, vrátane tohto eventu, ktorý by nepochybne patril medzi tie finančne úspešnejšie. Že by sa otriasol, skúsil zmobilizovať sily a dostal by sa do boja o titul opäť, to sa nateraz javí ako nepravdepodobné.

6. októbra na UFC 229 sa tak dozvieme, či populárny Conor získa opasok späť a vo veľkom štýle zastavil neporazeného chlapíka alebo na výslnie definitívne vyjde Khabib. Stávkové kancelárie v predbežne vypísaných kurzoch viac veria neporazenému Dagestancovi.