Novinky - 13.09.2018 11:21

Po Primera Division chcú Američania hostiť aj finále Champions League

Zdroj: huste.tv/Instagram

Američania sa snažia vyjednať, aby sa u nich hral jeden z tohtosezónnych zápasov španielskej Primera Division a vďaka tomu tu svoje kvality má predviesť slávna Barcelona v stretnutí s Gironou. Po vyjadrení nespokojnosti niektorých hráčov však vedenie ligy vyhlásilo, že rozhodujúce slovo budú mať samotné kluby. Teraz idú investori z USA ešte ďalej a v roku 2021 si vedia predstaviť, že sa tu odohrá aj posledný zápas sezóny Ligy majstrov.

Konkrétne má ísť o štadión v New Yorku, ktorý sa bude uchádzať už o najbližšie zatiaľ neumiestnené finále. Táto sezóna totiž vyvrcholí na Wanda Metropolitano, čo je vynovený stánok Atlética Madrid, tú budúcu hostí istanbulský Atatürk Olympic Stadium. Ak by sa zrodila dohoda, šlo by o raritný úkaz, keďže by najprestížnejšia kontinentálna súťaž vyvrcholila mimo Európy.

Pred jedenástimi rokmi podobným spôsobom uvažovali aj predstavitelia anglickej Premier League, ktorí chceli, aby sa jeden z ligových zápasov odohral za hranicami. Plány však veľmi rýchlo padli a anglický futbal ostal v Británii. Španielska strana v tomto prípade dotiahla rokovania výrazne ďalej a aj toto by malo byť krokom k popularizácii futbalu na americkom kontinente pred majstrovstvami sveta 2026, ktoré sa tam konajú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa International Champions Cup (@intchampionscup),

Ak by sa v Amerike skutočne popredné európske tímy predstavili, návšteva priamo na tribúnach by určite bola viac ako slušná. Už len letný prípravný turnaj International Champions Cup dokáže tribúny naplniť viac ako tomu bolo v sezóne 2017/18 v Kyjeve, rok predtým v Cardiffe alebo v nedávnej minulosti v Lisabone, Mníchove alebo Ríme. Menej spokojní by s časovým posunom už boli televízni diváci z Európy a v neposlednom rade aj hráči. Tí by mali pred sebou dlhé hodiny letu a potom by sa postavili na zápasový vrchol sezóny.