Novinky - 13.09.2018 15:00

V základnej zostave Libérie si zahral prezident

Zdroj: huste.tv/youtube

Odkedy sa africká futbalová legenda, George Weah, stala prezidentom Libérie, púta na seba veľkú pozornosť, a to najmä v súvislosti so športom, ktorý miluje. Pred vyše mesiacom sa vo veľkom diskutovalo o udelení najvyššieho štátneho vyznamenania Arsénovi Wengerovi a Claudeovi Le Royovi, tento raz sa rozhodol, že si ešte zahrá reprezentačný zápas. Držiteľ Zlatej lopty spred 23 rokov nastúpil v základnej zostave prípravného zápasu proti Nigérii.

Weah v minulosti presviedčal futbalových fanúšikov svojou nespornou streleckou kvalitou, no dnes má už 51 rokov. Napriek tomu si presadil svoj štart v priateľskom medzištátnom stretnutí a proti favorizovanému súperovi odohral 78 minút. Nigéria, ktorá v kvalifikácii APN zatiaľ trápi, vyhrala tento zápas 2:1. Weah sa za Libériu medzi strelcov nezapísal, no verejnosť sa i tak zhodla, že futbal hrať nezabudol.

Keďže aj odmenením Wengera v minulosti ukázal, že štátne záujmy a futbal sa v jeho očiach značne prelínajú, nie je úplne isté, či si reprezentačný štart ešte niekedy v budúcnosti nezopakuje. Kvalifikáciu Afrického pohára nateraz necháva na hráčov na to určených. Tí po prehre so Zimbabwe dokázali v nedávnom zápase remizovať s Demokratickou republikou Kongo.