Novinky - 18.09.2018 09:45

Nevrátil sa na letnú prípravu, lebo o tejto povinnosti nevedel

Zdroj: huste.tv

Za tragikomických okolností sa s anglickým Sunderlandom rozlúčil stopér Papy Djilobodji. Klub sa nedávno dostal do rúk nového majiteľa, ktorý verejne vysmial Ellisa Shorta, za aké hlúposti míňal klubové financie. A nedotiahnuté dohody s hráčmi zrejme ešte stále doznievajú. 29-ročný Senegalčan sa po letnej prestávke vrátil na Stadium of Light s takmer mesačným meškaním. Odôvodňoval to tým, že mu nikto neoznámil, že sa má v auguste hlásiť. Za The Black Cats si už viac nezahrá.

Posila do zadných radov z Dijónu stála Sunderland 8 miliónov libier, ale do zostavy anglického tímu sa prebíjal len ťažko. Vedenie mu preto umožnilo v júli akési "neplatené voľno", počas ktorého si mohol hľadať nové pôsobisko. Jeho kontrakt s trvaním do leta 2020 ostal pritom v platnosti. Djilobodji sa vrátil s mesačným meškaním a neprešiel žiadnym z fyzických testov, ktoré mal pred sezónou absolvovať. Podobný prípad je v klube ešte jeden, a to záložník Didier Ndong. Aj ten sa s pripojením k tímu poriadne oneskoril a pravdepodobne ho postihne rovnaký osud.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

✌??

Príspevok, ktorý zdieľa Papy Djilobodji (@papydjilo5),

"Keď toto obdobie skončilo, od hráča sme očakávali, že prestúpi do nového klubu - dosiahnutím dohody s ním samotným a aj s klubom SAFC - alebo sa vráti do našich radov. Namiesto toho sa vrátil o mesiac neskôr, v prvý septembrový týždeň, a odignoroval tým spísané podmienky na jeho návrat," vysvetľuje rozviazanie spolupráce vedenie klubu. Samotný klub má pritom problémov viac ako dosť. Kým ešte pred dvomi rokmi bol súčasťou Premier League, cez Championship sa zosunul až do tretej najvyššej súťaže a postup je takmer bezpodmienečným cieľom. V siedmich kolách ešte Sunderland neprehral, no až trikrát remizoval.