Novinky - 14.09.2018 11:19

Ochrnutá cyklistka Vogelová prijala osud a hľadí do budúcna

Zdroj: huste.tv/youtube

Príbeh dvojnásobnej olympijskej víťazky v dráhovej cyklistike, Kristiny Vogelovej, ktorá sa na tréningu zrazila s iným cyklistom a ochrnula, zasiahol širokú verejnosť. Život sa úspešnej nemeckej športovkyni zmenil od základov, na nohy sa už nikdy nepostaví, ale s touto zmenou sa vyrovnala veľmi rýchlo. V tom by mohla byť príkladom a vzorom pre mnohých s podobným príbehom. V nemocnici v Berlíne krátko po operácii zvolala tlačovú konferenciu a na nej opísala svoj pád a naznačila, že pri cyklistike chce ostať minimálne ako funkcionárka.

"Hovorila som si dýchaj, dýchaj, dýchaj a potom som všetko skontrolovala," mrazivo opísala prvé momenty po svojej nehode a takmer okamžite pochopila, že už nebude chodiť. "Som pripravená prijať túto výzvu a urobiť všetko pre to, aby som sa vrátila do života. Zároveň veľa záleží aj na pomoci druhých. Musím byť silná," pozerá do budúcna s vedomím, že sĺz bolo dosť a nič nezmenia.


Na Olympiáde v Riu brala zlato v šprinte, keď pokorila Britku Jamesovú

Pre Vogelovú to v kariére nebola prvá vážna nehoda. V roku 2009 mala kolíziu s minibusom a dva dni bola v kóme. Z tej sa prebrala a o niekoľko rokov započala svoju bohatú zbierku jedenástich zlatých medailí z majstrovstiev sveta v šprinte, tímovom šprinte aj keirine.